JAS-bloggen
Inför match

Åstorp kan slå ur underläge: ”Många underskattar oss nog”

Åstorp har många yngre duktiga spelare i sitt lag som varit högst bidragande när laget har tagit sig hela vägen till Innebandyfesten.

En av dem är Smilla Ikonen som redan förra året fick känna på spel i JAS under slutet. – Slutskedet av fjolårets JAS-säsong var en tuff period för mig, eftersom jag precis hade bytt klubb till Åstorp/Kvidinge IBS. Jag försökte bara att fokusera på att vara en god lagkamrat och mitt spel, vilket har både format mig till en del av helheten och gett mig möjligheter att växa som individ. Jag har nu varit med en hel säsong med ÅKIBS, vilket har gjort att jag känner mig redo nu, säger Ikonen till bloggen.

Åstorp hamnade i den vanliga ”Skånegruppen” med lag som Lund och Engelholm, men även smålandslaget Kalmarsund. – Vi nämnde inget speciellt om gruppen eftersom vi sedan tidigare känt till lagen. Jag skulle kunna tro att vi tog vinsterna för givet, vilket gjorde att vi inte varit beredda på tufft motstånd. Jag tycker att vi löste det bra ändå.

I gruppen hade man dock problem under vissa perioder och det var först i slutskedet via en viktig seger mot Lund som man kunde kvalificera sig för playoff. – Jag anser att vi kan vara lite nonchalanta ibland. Men eftersom vi har en stor vilja och god lagkänsla så löser vi alltid det tillsammans.

Väl i playoff så väntade bortamatch mot F-gruppens tvåa som var Pixbo Wallenstam, där man som något av en underdog till sist kunde resa hem med en seger. – Pixbo var tippade att vinna matchen och även vi trodde att det skulle bli en tuff match. Vi gick ändå in med inställningen att vi skulle vinna och de resulterade till en vinst. Tidigt i första perioden fick vi ett powerplay och det var då vi spräckte första nollan, vilket vi fick mycket energi av. I andra perioden tappade vi lite fokus men hämtade sedan upp det i tredje och kunde avsluta matchen på ett bra sätt. I matchen skulle jag vilja hylla alla i laget för sin kämparglöd och glädje som gör att vi blir extra starka den matchen. Sedan skulle jag även vilja hylla Sara Jonasson som gör fyra mål, Maja Ekström som gör fyra poäng och Johanna Sandberg med sina fantastiska räddningar som tar oss vidare till festen.

Åstorp har fått en grupp där man kommer möta Hovslätt, IKSU och Nykvarn. – Jag tror att många av lagen underskattar oss, eftersom vi är just ”underdog”. Detta kommer göra att vi blir mer taggade och överraska motståndarna.

Vilka tror du vinner JAS?

– Då jag inte har följt de flesta av lagens framgångar har jag svårt att uttala mig. Men jag vet sedan tidigare att RIG är ett starkt lag.

LÄS MER: Guide för Åstorp inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar