JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Åstorp

Skånelaget Åstorp är enda laget från sig region som har lyckats ta sig till årets Innebandyfesten i Uppsala.

Åstorp Kvidinge IBS:

Förra året så var Åstorp inte särskilt långt borta att nå Innebandyfesten om man ser till siffrorna. man förlorade med 4-3 mot Lindome i playoff, men det ska tilläggas att de sista två reduceringarna kom under de sista två att spela vilket gör att man får lite bättre perspektiv på det hela. Då lyckades man iallafall via en andraplats i F-gruppen och en förkvalsvinst mot Värnamo, ta sig just dit.

Den här säsongen hamnade man i en snarlik grupp rent geografiskt, även om man den här säsongen inte mötte Värnamo utan lag som Skurup och Engelholm istället. Efter fjolårets ändå klart godkända säsong så blev man ett väntat topplag detta året och det svarade man upp bra på under vissa perioder. Dock såg man ut att ställa till det för sig ordentligt när man i omgång 10 föll mot Stanstad, för att sedan förlora både mot Kalmarsund och Engelholm några omgångar senare. Det i sin tur ledde till att man var piskade att vinna i sista matchen mot Lund och det gjorde man med uddamålet där man vände matchen med två mål i näst sista spelminuten. Smilla Ikonen och Maja Ekströms blev guld värda, då Lund i sin sista livlina mot Skurup inte klara av att ta de tre poängen man behövde utan förlorade istället. Åstorps säsong har därmed varit ganska upp och ner under vissa perioder och slutspelsplatsen grejade man med minsta möjliga marginal egentligen.

Andraplatsen bakom Kalmarsund ledde till att man ställdes mot F-gruppens tvåa Pixbo, på bortaplan. Absolut ingen omöjlig uppgift, men en viss fördel hemmalaget var känslan. I period två så såg Pixbo ut att göra ett ryck, men lika fort kunde Åstorp vända på matchen och sedan stänga den i period 3. Imponerande! Sara Jonasson med fyra mål och Maja Ekström med fyra poäng hon med.

I Uppsala så kommer man spela med Nykvarn, IKSU och Hovslätt. Efter den imponerande segern mot Pixbo så känns inget omöjligt och i den jämna gruppen kan man absolut ha möjligheten att slå sig vidare.

Fakta:
Placering i gruppen: 2:a i grupp G

Poängsnitt: 2

Bästa poängplockare: Maja Ekström, 24 poäng

Mest mål: Maja Ekström, 15 mål

Mest assist: Maja Ekström, 9 assist

Mest utvisningsminuter: Moa Schörling, 8 minuter

En spelare att följa:

Maja Ekström – Har hyllats tidigare och det med all rätt. Kommer nästa år spela Allsvenskan och är långt fram i sin utveckling. Läser av spelet bra, rör sig bra och har ett sinne för mål och assist.

Tränare Thomas Hansson säger följande:

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?

– Den har varit lite splittrad vilket har gjort att vi inte har kunnat förbereda oss som vi ville från början. Vi har spelat lite s sådär tycker jag och tycker stundtals vi har tagit lite för lätt på uppgiften, vilket gjort att vi förlorat ett par matcher. Men tycker att den senaste tiden har varit riktigt bra och alla är riktigt taggade för detta äventyr. Vi har fallit på målsnöret ett par år men nu är det äntligen dags och det känns mycket bra.

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?

– Ja det tycker jag, många lag har steppat upp och det behövs för att tjejerna skall fortsätta utvecklas som innebandyspelare. Vi har en riktigt bra mix i vårt lag denna säsong vilket har gjort att vi har kunnat spela väldigt varierat. Våra spelare visar verkligen att de vill vara med och fajtas för en plats i femmorna när de får en chans. Vi har även med ett par yngre spelare som vi kommer att se mycket av framöver.

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i?

– Alla lag som är med på innebandyfesten är sjukt bra och det spelar ingen roll vilka man möter. Alla är riktigt bra lag och varje match kommer att bli bra. Tänk att få möta alla dessa lag, vilket fantastiskt äventyr detta är. För det första är det viktigt att tro på det sätt som vi vill spela på och framför allt att kunna och förstå hur vi vill spela. Viktigt att alla har 100% koll på detta samtidigt så krävs det att vi alla höjer oss ett par snäpp till, vilket jag vet vi kan.
Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen?

Nykvarn är alltid bra och jag tror att de har en bra chans.

Är det någon i ert lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten?

– Som jag sagt tidigare så har vi en bra mix av duktiga spelare, men Clara Hansson, Maja Ekström och Sara Jonasson gör sällan några dåliga matcher. Jag är säker på att någon av dessa kommer att sticka ut under festen. Men vi har också en hel del andra som kan ta den chansen och kanske det är den vi minst anar som sticker ut mest.

lagbild

Foto: Kennet Andersson. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar