JAS-bloggen
Inför match

H2H med Wallström/Skogward: ”Var ju inte ens tippade att gå vidare från gruppen”

Den roliga bekantskapen Herrestad tar emot den mer väntade Jönköping i Stenab Arena. Hemmalagets Jesper Wallström och Jönköpings Edwin Skogward säger följande inför matchen.

Ni har precis slutfört slutspelet. Hur sammanfattar ni det lite kort och hur nöjda är ni?

Jesper: Gruppen var jämn med fem lag som var med och slogs om playoff, men vi och Vara var bäst när det gällde och tog en plats. Målet var att komma på playoff plats och det gjorde vi så vi är nöjda.

Edwin: Vi hamnade i en tuff grupp med många bra lag men kändes ändå som att vi genomför det ganska bra även om det känns som att vi aldrig riktigt spelade på topp. Vi har flera växlar kvar så jag skulle väl säga att vi inte är helt nöjda.

Vad säger ni om motståndet på andra sidan i första playoffmatchen?

Jesper: Har inte så bra koll på Jönköping som lag jag vet bara att det är en stor klubb med många bra spelare så det kommer bli en rolig upplevelse!

Edwin: Har väldigt dålig koll på motståndet om jag ska vara ärlig, känner igen en del namn men har aldrig sett dom spela.

Vad för bitar i ert eget spel blir nycklar för att kunna avancera i slutspelet?

Jesper: Vi måste ju fortsätta med det som har funkar bra i gruppspelet och dem matcherna vi har presterat bäst så har vi spelat väldigt enkelt med bollen och sen har vi en grym lagkänsla så alla krigar för varandra och täcker mycket skott.

Edwin: Först och främst att vi ser till att sätta vår defensiv och sen att vi får igång våra nyckelspelare i offensiven.

Ser ni att något lag får bära favoritskapet i just den här matchen?

Jesper: Vi var ju inte ens tippade att gå vidare från gruppen utan de var bara vi som trodde på oss själva och nu möter vi en stor klubb med många jas medaljer som jag har förstått det så det klart att dem är favoriter. Men sånt där snack innan är ganska meningslöst tycker jag, det är på planen det avgörs och alla i laget tycker det ska bli grymt kul med playoff!

Edwin: Med tanke på historiken så måste jag nog säga att vi går in som favoriter i den här matchen. Sen spelar det inte någon roll när matchen väl har börjat, i playoff kan allting hända.

Vem i laget kan bli matchvinnare?

Jesper: Våran målvakt Ossian Fridman, han har gjort riktigt många svettiga räddningar i år och har varit planens bästa spelare i många matcher så jag tror på att Ossian blir det ?

Edwin: Simon Karlsson eller Gustav Johansson, de har gjort det förr.

Matchguiden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar