JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Herrestad – Jönköping

Herrestad gör debut i dessa sammanhang där istället JIK är något av de mer rutinerade lagen. Här har ni matchguiden inför lördagens möte!

Dag: Lördag, 17/3

Matchstart: 14.00

Hall: Stenab Arena (Plats för cirka 700)

Inträde: 30 :-

Domare: Jesper Axelsson & Henrik Lord Johansson

Kommentar från bloggen: JIK är senaste årens stormakt på JAS-sidan. Tre raka guld och dessförinnan ett silver. Först hette spelarna Joel Birging, Dennis Svensson och Filip Eidstedt. Sen kom Adam Hjalmarsson, Filip Åkerblom och Jacob Larsson. Senaste året var Otto Weidman, Oskar Malmgren och Emil Nilsen. Årets stjärnor är istället Gustav Johansson, Lucas Bernhardsson och Simon Karlsson, samtliga med SSL-rutin. Spetsen med bredden blir tufft att knäcka för Herrestad, succélaget som nu även avancerat till division 1 med sitt A-lag. Bara att ta sig hit är starkt för föreningen med ganska små resurser jämfört med vissa andra, men kan sagan få ett nytt kapitel? Återstår att se, men att gästande JIK ska avancera räknar de flesta med. Vi lär få se ett spelförande JIK, med ett tight och kontringsinriktat hemmalag.

Herrestad:

Bäste poängplockare i gruppen: Jesper Wallström, 45 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Jesper Wallström, 25 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Hampis Öfverström, 13 minuter

Jönköping:

Bäste poängplockare i gruppen: Gustav Johansson, 37 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Joel Nyström, Lucas Bernhardsson, 18 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Edwin Skogward, 14 minuter

Håll ögonen på: Jesper Wallström – Kapten, pådrivare, poängkung. Han är allt och lite till för det här laget. Otroligt duktig spelare!

Håll ögonen på: Lucas Bernhardsson – Sniper och målskytt. Kan skjuta överallt och det med god utdelning. Behöver inte mycket tid att sikta, en målvakts värsta mardröm.

Tränarkommentar, Axel Jacobson:

Gruppspelet var fruktansvärt jämnt och det var grymt kul att kunna knipa den sista slutspelsplatsen. På förhand var det ingen som hade räknat med oss över huvudtaget, men vi själva har trott på det hela året och det har varit nyckeln. Vi har visat upp en grymt bra lagmoral och har avgjort 5 matcher i spel 6 mot 5. Nu väntar JIK på hemmaplan och vi är förberedda lite annat motstånd än vad vi har mött i gruppen. JIK prenumererar på JAS-guld och vi är medvetna om att det kommer blir en fruktansvärt tuff match. Vi kommer dock fortsätta spela vårt spel och tro på det till 100%. Killarna har skrällt både i jas-gruppspelet och i div 2 i år, så de vet om att ingenting är omöjligt. Det kommer oavsett bli en fruktansvärt rolig match och jag hoppas på nytt publikrekord i Stenab Arena.

Tränarkommentar, Fransico Haraldsson: 

Vi i JIK U har haft lite stökigt i år då jag och Felix klev in mitt i säsong och skulle trolla med knäna mer eller mindre från början utan några vidare förutsättningar till att lära känna gruppen. Med lite buller och bång har vi fått en ok träff men jag tror jag talar för hela min grupp att vi har 6-7 växlar kvar innan vi har nått vår topp och vi hoppas säsongen kan bli lång och att vi får chans att nå upp till den. Nu släpper vi ett bökigt gruppspel bakom oss och fokuserar på Herrestad med allt vad det innebär. Vi vet att vi måste höja både vår högsta och lägsta nivå för att kunna slå dem, samt att vi kliver fram som grupp och ta jobbet. 4 JAS finaler och 3 SMguld kommer inte av att sig själv utan spelarna som har byggt upp en identitet av karaktär och mod. Där vi lärt oss att gilla de tighta lägena mer än våra motståndare. Nu är det upp till bevis att visa att det gäller i ALLA lägen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar