JAS-bloggen
Inför match

H2H med Sundman/Haffling: ”Tagit in en form av mental coachning”

Djurgården tar emot Karlstad hemma i Eriksdalshallen. Målvakt Samuel Sundman och Karlstad Max Haffling säger följande inför matchen!

Vad tycker ni om det gruppspelet ni genomfört?

Samuel: Vi har blandade känslor eftersom gruppen har varit svag enligt förhandstippningar och gick självklart för en förstaplats men tyvärr så föll vi lite på målsnöret i och med förlusten mot Ingarö men självklart nöjda med att vi gått vidare.

Max: Vårt gruppspel har varit bra, och tror egentligen vi hade kunnat tagit första platsen i serien om vi spelat bättre matcherna vi spelat mot Lillån då vi inte presterat vårt bästa.

Era motståndare, hur bra koll har ni och vad behöver ni se upp för?

Samuel: Genom åren så har jag personligen mött en del utav motståndarna i både stadslag och cuper. Men aldrig mött Karlstad som lag men jag förväntar mig inget annat än ett riktigt bra lag och har såklart koll på lite lirare. Den jag tycker är hetast är Jonas Linder men det är en personlig åsikt.

Max: Har inte så koll på djurgårdens lag i nu läget, men har möt flera spelare i andra tillfällen så som SDF SM och cuper. Tror att de blir en jämn och bra match. Tror egentligen inte vi behöver se upp för något speciellt utan bara spela vårt eget spel och sätta försvaret så kommer anfallet av sig själv.

Vad har ni i laget lagt extra fokus på inför playoffet?

Samuel: Att hitta tillbaka till grunderna framförallt i försvarsspelet där vi vet om att vi är väldigt starka när vi presterar. Vi har tagit in en liten form av mental coachning i form av spelare från förra året som kommer ner och taggar oss i laget. Vilket jag tror kommer hjälpa otroligt mycket.

Max: Vi har inte lagt fokus på något. Men vi har haft bra fokus på träningar och tycker vi har växt som lag på sistone, med bättre sammanhållning vilket leder till bra spel.

Vem i laget kommer ha en nyckelroll och varför?

Samuel: Vi har många i laget som absolut kommer ha avgörande roller och ögonen faller såklart först och främst på våran kapten Erik Oweling som är en bra ledare och Erik ”Kobran” Åkerlund i det defensiva eller Felix Borgstav som har sprutat in mål mot slutet men jag tror inte att enskilda personer så som Erik Oweling eller Felix Borgstav kommer vara avgörande utan jag tror kollektivet kommer vara nyckeln för oss.

Max: Vi har ett brett lag med många duktiga spelare, som utvecklats mycket under säsongens gång. Men Rasmus Kraft tycker jag utvecklats mycket denna säsong och gjort väldigt bra ifrån sig. Även Erik Björklund som gått ner från center till back på sistone. Och stor spelat på den positionen, då han är väldigt boll säker och snabb. Tycker även Adam Ivarsson våran målvakt har utvecklats väldigt mycket denna säsong och är helt klart värd att nämnas. Men som jag sa i början så tror jag att de är hela laget som kommer göra de. Inte bara enskilda spelare då vi är en lagmaskin.

Vilka ser ni som favoriter till guldet i år?

Samuel: Såklart hoppas vi på oss själva men det finns absolut starka kandidater från alla håll och hörn i landet.

Max: Självklart kommer vi själva gå mot guld men tror att RIG har en väldigt bra chans till att ta guld i år då dom är extremt duktiga i år.

Matchguiden!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar