JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Djurgården – Karlstad

Två föreningar som på herrsidan kvalar upp mot SSL är Djurgården och Karlstad. På lördag så möter man varandra, men då i JAS!

Dag: Lördag, 17/3

Matchstart: 19.30

Hall: Eriksdalshallen (plats för cirka 1600)

Inträde: Gratis

Domare: Ola Bigestans & Robin Vall

Kommentar från bloggen: Många spelare på planen i den här matchen som gör sin sista JAS-match, framförallt då i hemmalaget, men även några i Karlstad. Framförallt är det de ”stora” namnen i gästerna Karlstad som blir för gamla sen. Wedberg, Linder, Kraft t.ex. Johan Rosén blev ersatt av Alexander Bugarski under hösten när Rosén placerades i klubbens A-lag istället, men laget har fortsatt presterat och kunde knipa en andraplats efter Lillån. Man har två år i rad missat Innebandyfesten med minsta möjliga marginal. Förra året uddamålsförlust mot Salem, året där innan suddenförlust mot Lillån. Djurgården slog Nykvarn i Storvretacupen och har visat att man absolut blir ett lag att räkna med. Ska man ta sig till Innebandyfesten så ska Karlstad absolut vara ett sånt lag man bara ska slå då de ej rankas till den yttersta toppen i år. Eriksdalshallen står som värd för denna drabbningen, hallen med det gröna golvet som jag har svårt att se att någon tycker är behagligt att lira på?

Djurgården:

Bäste poängplockare i gruppen: Erik Oweling, 32 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Ludvig Lindell, 21 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Erik Oweling, 26 minuter

Karlstad: 

Bäste poängplockare i gruppen: Rasmus Kraft, 34 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Rasmus Kraft, 21 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Jonas Linder, 18 minuter

Håll ögonen på: Johan Sjöö – En snabb och teknisk forward som är ett ständigt hot i offensiven. Kan skapa lägen ur nästan ingenting alls och det gäller att Karlstad har ett extra öga på honom.

Håll ögonen på: Jonas Linder – Spelskicklig back som är en typisk ledargestalt. Bollsäker och en trygg punkt som gärna tar mycket ansvar i just spelet.

Tränarkommentar, Andreas Ferm Abbate:

Som sagt så möter vi Karlstad som kom två i sin grupp precis som vi. Det kommer bli en tuff match där jag tror försvarsspelet kommer vara i fokus. Det gäller att vi är med från start och är fokuserade på uppgiften. Vårat försvarsspel under säsongen har varit bra så det gäller att vi bibehåller det i play off matchen mot Karlstad och inte bjuder på för enkla kontringar.Vi har under säsongen visat på ett bra go i laget och visat bra lagmoral inte minst i Storvreta där vi vann hela Storvreta. (Hj 18)

Tränarkommentar, Oskar Moberg:

Vi i Karlstad startade JAS äventyret med ett tufft gruppspel, där största besvikelsen är den oavgjorda matchen mot Skoghall hemma. Hade vi vunnit den kunde vi ha hotat Lillån om seriesegern. Men det är lätt att säga sånt i efterhand… Nu står Djurgården borta i Eriksdalshallen på schemat och Play off 1 och det ska bli en rolig utmaning då det verkar som om vi är två jämna lag båda två, men jag tror att vårt försvarsspel kommer att avgöra matchen. Sätter vi det till 100% så kommer inte Djurgården komma till många lägen, för framåt producerar vi det vet jag! Det ska bli intressant och se om både Djurgården och vi kan ha våra bästa lag då det ska kvalas upp till SSL för våra A-lag samma helg, inte optimalt kanske då man alltid vill ha de bästa laget för dagen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar