JAS-bloggen
Inför match

H2H med Qvarfordt/Pettersson: ”Har inte kommit upp i nivå helt”

Växjö tar emot Helsingborg, två lag som är uppe i ett SSL-slutspel på herrsidan, men som drabbar samman här! Kasper Qvarfordt och Fredi Pettersson säger följande inför.

Ni har precis slutfört gruppspelet. Hur sammanfattar ni det lite kort och hur nöjda är ni?

Kasper: Vi gick ju igenom serien obesegrade, dock tror jag våran JAS-serie är en av dom lite svagare. Men vi är nöjda att vi lyckades vinna varje match. Jag tycker vi inte kommit upp i nivå helt och hållet än under denna säsong men det tror jag vi plockar fram nu i play-Offen.

Fredi: Vi har gjort det helt okej, De matcherna vi har förlorat känns de som vi har gett bort tyvärr. Men ser man hur de såg ut inför säsongen hade vi varit väldigt nöjda med att bli två så vi är ändå nöjda med de vi presterat.

Vad säger ni om motståndet på andra sidan i första playoffmatchen?

Kasper: Har inte jättebra koll på Helsingborg om jag ska vara ärlig. Men FCH är nästan alltid bra och vet även att det är spelare i deras JAS-lag som lirar i SSL som t.ex Fredi Petersson och Rasmus Stoltz. Så det kommer bli tufft.

Fredi: Det blir väldigt tufft motstånd, stora delar av deras trupp spelar i deras division 1 lag som vann sin serie dessutom har dom några som har fått känna på SSL spel.

Vad för bitar i ert eget spel blir nycklar för att kunna avancera i slutspelet?

Kasper: Tror det kommer bli väldigt viktigt att sätta försvarsspelet och inte slarva med boll då jag tror att dom kommer försöka kontra på varje chans som dom får. Sedan är det bara att fortsätta med fantasin på offensiv planhalva.

Fredi: Det viktigaste blir att sätta försvarspelet, vara effektiva i special teams och trycka dit bollen när vi har läge.

Ser ni att något lag får bära favoritskapet i just den här matchen?

Kasper: Då vi blev gruppetta och FCH blev grupptvåa så får vi hemmaplan och får även ta på oss favoritskapet men det kommer bli tajt.

Fredi: Jag skulle säga att Växjö har favoriter, stommen i ett topplag i division 1 och stommen i vårt lag spelar division 2. Det är ingen omöjlig uppgift, jag vet potentialen i vårt lag och vi slog Kalmarsund förra året när vi inte var favoriter!

Vem i laget kan bli matchvinnare?

Kasper: Målvaktsspelet är alltid viktigt i dessa sammanhang och vi har en av dom bästa i hela Sverige (Johannes Karlsson) som kommer vara viktigt i denna match. Sen kan varje spelare kliva fram och avgöra men jag tror att det kommer sluta med att Arvid Castor lägger en fin diagonalare till Samuel Folkesson Algman som sätter dit den i första klyk.

Fredi: För att vi ska vinna tror jag det krävs ett grymt målvaktspel så jag får säga Niklas Inkinen även Rasmus Stoltz tror jag kan avgöra till vår fördel!

OBS! Intervjun gjordes tidigare i veckan, det mesta pekar nu på att Fredi Pettersson ej kommer deltaga. 

Guiden!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar