JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Växjö – FC Helsingborg

Första matchen ut på lördag är den mellan Växjö och Helsingborg. Nedan finner ni en kortare införrapport för att få lite mer information kring lagen inför!

Dag: Lördag, 17/3

Matchstart: 13.00

Hall: Fortknox Arena A-hall (plats för ca 1600)

Inträde: Gratis

Domare: Oskar Johnsson & Johan Magnusson

Kommentar från bloggen: Som det nämndes i tippnings så klev Växjö igenom gruppen med enbart vinster, trots att man mötte lag där man absolut kunde tappat poäng sett till motståndets kvalité. Förra årets silver i USM har man lyckats bygga vidare på här där just dessa tongivande spelare även axlat rätt roller här. Man kommer i mångas ögon få bära ett favoritskap även här och det blir intressant att se hur man pallar med det nu när det verkligen brinner till. FCH kommer nog behöva toppa formen på spelare som Mattias Persson och tvillingduon Windefeldt kan bidra med mycket. Fredi Peterson och Rasmus Stoltz tänker ni? Absolut, problemet är att dessa två ej kommer deltaga dock då FCH samtidigt har en match i sin kvartsfinalserie på hemmaplan. Tråkigt deluxe!

Växjö:

Bäste poängplockare i gruppen: Samuel Folkesson Algman, 16 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Samuel Folkesson Algman, 12 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Oliver Ericson, 28 minuter

FCH:

Bäste poängplockare i gruppen: Fredi Peterson, 24 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Mattias Persson, 16 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Mattias Persson, 16 minuter

Håll ögonen på: Samuel Folkesson Algman – Förra året öste han in poäng i JAS. Den här säsongen har det istället lossnat i division 1 och det är inte konstigt. Otrolig vass i rätt lägen och en poängspelare av rang.

Håll ögonen på: Mattias Persson – Nyförvärv inför den här säsongen. En forward med ett bra avslut och en härlig fart. Har många fina egenskaper överlag och blir nyckelpjäs nu när de andra saknas.

Tränarkommentar, Edvard Wiberg:

Sett till gruppspelet har vi nått ett delmål genom att vinna gruppen och ge oss själva bästa möjliga förutsättningar till stundande playoff, vi hade en ganska ojämn grupp med tyvärr färre lag och matcher än vi räknat med. Höjdpunkterna under gruppspelet var helt klart de två derbyna mot Hovshaga och det är roligt att vi har två lag från Växjö vidare till playoff.Vi har en fantastisk trupp där vi förutom att vi lyckades att gå igenom gruppspelet utan en enda plump i protokollet har spelare som matchats och producerat i flera olika serier under säsongen. Vi har en oerhört bred trupp vilket vi visat under matcherna under säsongen. Nu är vi vi där vi vill vara och redo för det som vi förberett oss för och vi kommer att höja nivån ännu ett steg nu när sluspelet börjar vilket märks på träningarna. Det här är en fantastiskt bra och harmonisk grupp som dessutom växer när det gäller som mest och vi älskar att spela dessa matcher. Vi ser fram emot matchen på lördag och hoppas kunna bjuda på en fartfylld och rolig innebandy.


Tränarkommentar, Alexis Borén:

Efter en säsong med två nitlotter landar vi på en andraplats i JAS K. På förhand hade jag köpt andra platsen rakt av. Tyvärr torskar vi två matcher (Engelholm och Landskrona) vilket kostar oss seriesegern. Surt i efterhand men ändå nöjd. När vi nu kliver in i slutspelet ska det bli väldigt spännande att möta Växjö IBK. Dock så får vi se med vilken trupp vi kommer med eftersom att vårat a-lag spelar SSL-slutspel. Tråkigt när vi inte fått en chans att påverka speldatumet då hemmalaget satte datumet utan att kolla med oss först. Oavsett trupp kommer Växjö få möta en hungrig vargflock.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar