JAS-bloggen
Inför match

H2H med Schröder/Ostella: ”Vi hade en hyfsat enkel grupp”

Gävle och Bele Barkarby drabbas samman under lördagen, en match som inte fått alltför mycket fokus från många håll. Säkerligen mycket beroende på att det inte är två lag som det pratas om när man pratar slutsegrare. Alex Schröder och Anton Ostella säger följande inför!

Vad tycker ni om det gruppspelet ni genomfört?

Alex: Gruppspelet är fullt godkänt från våran sida. Vi har kommit upp i högsta nivå några matcher, men även nåt en lägsta punkt. Trots de låga punkterna har vi lyckas fått med oss poängen. Överlag har vi genomfört gruppspelet på ett bra sätt.

Anton: Vårat gruppspel tycker jag för det mesta har varit stabilt. Utöver Täby och Åkersberga så hade vi en hyfsat enkel grupp och jag tycker vi har skött de på ett bra sätt. Men det var inte perfekt och vi kunde t.ex. ha presterat mycket bättre båda matcherna mot Täby där vi tog 0 av 6 poäng.

Era motståndare, hur bra koll har ni och vad behöver ni se upp för?

Alex: Vet inte så bra om motståndarna Bele Barkaby, det enda man vet är hur dom har legat till i deras grupp samt att det har två spelare i toppen av Jas grupp C poängligan i form av Isak Bengtsson och Jesper Andersson. Så offensiva styrkor har de.

Anton: Vi har inte så jättebra koll på motståndet men vi vet att de har några med meriter från allsvenskan. Vi går in med inställningen att det kommer bli en riktigt tuff match!

Vad har ni i laget lagt extra fokus på inför playoffet?

Alex: Vi har lagt grunder i att spela det spel vi vet att vi kan och försökt utveckla det. Samt att sätta försvarsspelet till fullo.

Anton: Vi ska såklart försöka att inte påverkas så mycket av stundens allvar, utan fortsätta spela vårt spel där vi är stabila i försvaret och riktigt farliga framåt. Om vi sätter alla våra punkter och presterar som vi ska så kommer vi att vinna den här fighten.

Vem i laget kommer ha en nyckelroll och varför?

Alex: Det som är våran styrka i laget är att vi har en viss bredd då många i laget kan komma in och avgöra matcherna. Där alla tre femmor är med och producerar framåt. Men självklart är det viktigt att våran målvakt Victor Belvén kommer ut och gör en grym match, som han gjort under säsongen. Men viktigt är att alla lagdelar gör sitt yttersta så ska det gå vägen.

Anton: Jag föredrar att inte prata om enskilda spelare, jag fokuserar hellre på laget i helhet. Vi har många duktiga spelare som kan vara avgörande i matcher som denna. Men om jag ska nämna någon så kan det isåfall vara Jesper ”JJ” Johansson som är en riktig backklippa och bidrar extremt mycket defensivt.

Vilka ser ni som favoriter till guldet i år?

Alex: Självklart hoppas man på att det är vi (Gävle GIK) som tar det längsta strået, men annars är favoriterna ur mina ögon RIG Umeå och Nykvarn.

Anton: Det finns många väldigt bra guldkandidater. Några som jag tror kan vara riktigt starka är Nykvarn och Linköping. Tack för mig!

Matchguiden finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar