JAS-bloggen
Intervjuer

Lindås slog ut medaljkandidaten: ”Ingen tvekan om att de var favoriter”

Under onsdagen när tre matcher spelades, så hittar vi en match som sticker ut sett till resultatet och de förväntningarna som många hade på förhand.

Lindås som denna säsongen spelade i H2-gruppen och där tog en andraplats bakom giganten Pixbo. – Vi började gruppspelet rätt trögt och fick inte riktigt igång rullet på bollen som hoppades, men vi fortsatte träna och litade på att bra resultat skulle komma vilket de gjorde. Sista matcherna klev vi ordentligt och visade att vi förtjänade vår plats i playoff, säger Oliver Klockargård till bloggen.

Det ledde i sin tur att man ställdes mot Partille, som vann H1-gruppen, i playoff. – Jag kände att hela laget var super taggade, som sagt hade vi mycket bra självförtroende inför matchen pågrund av våra senaste resultat i gruppspelet. Vi gick igenom senaste matchen mot Partille och diskuterade vad som skulle behövas för att vinna matchen.

På förhand såg nog många just Partille, fjolårets bronsmedaljör som detta året förstärkt en del, som den relativt klara favoriten. – Det var ingen frågan om att Partille var favoriterna inför matchen. Men detta var inget som fick oss på negativa tankar, det blev mer som en boost till att vilja vinna matchen ännu mer och ta oss vidare till festen.

Publiken som hade tagit sig till Partillebohallen skulle få se två mållösa perioder. – Första perioden var en hyfsat lugn och jämn period. Båda lagen hade sina chanser men ingen kunde sätta det sista skottet. Kändes som att alla började med att spela in sig i matchen för att kunna trycka hårdare senare. Andra perioden går vi ner oss lite medan Partille avancerade. Det var mycket skott i täck som ledde till kontringar för Partille, men Chrille vår målvakt lyckades hålla bollen ur målet och det ska vi vara tacksamma för.

Det var i den sista perioden som målen föll. Lindås gjorde två raka och hade en 0-2 ledning när det närmade sig slutet. Partille reducerade och trots ett par bra lägen, så kunde Lindås som ”underdogs” slå ut Partille till sist. – Jag skulle säga att anledningen till att vi lyckades vinna matchen är självklart energin vi lyckades upprätthålla under matchens gång men också gemenskapen vi har i laget. Alla visste va målet var och detta gjorde att vi alla jobbade till 100% hela tiden för varandra. Sen vill ja också ge cred till vår ledarstab som hade stor betydelse för oss ända från början av säsongen.

En plats på Festen som ett av 16 lag. Vad ska ni jobba på fram tills dess?

– Vi känner att vi har hittat tre stabila kedjor som vi kommer fortsätta att spela på. Nu kommer vi fortsätta att jobba hårt på detaljerna som kommer spela stor roll i slutspelet.

Vad tror du om era chanser väl på plats?

– Jag tror vi har bra chanser. Vi har tagit oss såhär långt och finns ingen anledning till att sluta trycka på nu. Det ska bli kul och ställas mot bland de bästa lagen i Sverige och vi är riktigt taggade!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar