JAS-bloggen
Intervjuer

Stabilt Umeå Västra knep sista platsen: ”Ska se till att vi är mer än redo”

Under onsdagskvällen så skulle det sista DJ-laget kvalificera sig för Innebandyfesten och därmed fastställa vilka 16 lag som ska göra upp om guldet. Umeå Västra skulle till sist nypa den platsen.

Ett Umeå Västra som slutade på en andraplats i A-gruppen bakom favoriterna RIG. – Vi har haft många bra matcher där vi kunnat möta lag med olika spelsätt. Jag tycker att vi har gjort ett bra gruppspel där vi bara åkt på förlust mot RIG samt ett kryss mot Ö-vik, säger Alva Granlund till bloggen.

Andraplatsen gjorde att man ställdes mot Örnsköldsvik i playoff, laget som hade slutat på tredjeplats. – Vi har haft särskilt fokus på vår taktik och har även haft teori pass med laget. I övrigt har vi tränat på hårt som vanligt och försökt bygga bra vanor inför matchen.

Det blev en mållös period ett, vilket inte är helt oväntat när mycket står på spel. – Vi är två lag som båda krigade på hårt vilket resulterade till en jämn period men där vi håller boll större delen av halvleken. Det är sånna matcher man vill spela, där inget är klart förrän sista slut signalen.

Det var i den andra perioden som man kunde rycka och gå upp till 3-0 där Granlund själv spelade fram till 2-0. – Vi hade press under en längre period vilket resulterade i att vi höjde tempot i matchen och kunde ta tillvara på de möjligheter som vi skapade. Vi satte avsluten på mål vilket resulterade i att vi kunde få in tre fina mål. Vi fortsätter helt enkelt att spela vårt spel som lönade sig med mål.

Matchen slutade till sist 3-1, där gästerna hittade en reducering sent i den tredje perioden, men som inte räckte till. Umeå Västra säkrade därmed sin plats efter en stabil insats. – Vi är noga med att hålla uppspelen enkla efter att vi tagit ledning och värderar de lägen vi får på planen. Vi fortsätter med vår press och försöker hålla bollen djupt. Vi är ett lag som är löpstarka och som har ett jävlar anamma där vi alltid kämpar till slutet, det är en styrka vi har som lag vilket gör att vi vinner matchen.

Hur ska ni förbereda er fram till Innebandyfesten?

– Egentligen blir det inga stora förändringar på vårt fokus, vi ska fortsätta på som vi gjort hela säsongen. Vi kommer att fortsätta träna och lägga fokus på vårt anfallsspel och försvarsspel. Vi ska se till att när vi åker ner till Uppsala är vi mer än redo och taggade på att få ge andra lag en bra match!

Något speciellt lag du gärna stöter på redan i gruppen i Uppsala?

– Redan i gruppen finns inget lag jag egentligen speciellt skulle vilja möta, alla lag som gått vidare kan bjuda på en bra match. Det blir spännande att få möta nya lag med nya spelsätt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar