JAS-bloggen
Inför match

H2H med Matsson/Snäll: ”En dröm att få skjuta sitt lag till Festen”

En av matcherna som avslutar playoff 2 på lördag är derbyt mellan Hovslätt och Fagerhult. Viggo Matsson från Hovslätt och Philip Snäll från Fagerhult säger följande inför matchen.

Dags för playoff 2. Ni har haft olika vägar fram till matchen – hur har förberedelserna sett ut?

Viggo: Tränat på som vanligt och försökt skapa en härlig kemi i gruppen. Uu den sista veckan inför matchen har vi gnuggat in detaljer och finslipat vårt spel.

Philip: Fokuset under förberedelserna har väl legat på att skapa en sån god känsla som möjligt i laget. I och med playoff 1 matchen så har väl fokuset legat mycket på den matchen, men har nu i veckan skiftats till matchen på lördag!

Ni har ju ställs mot varandra i gruppen. Utifrån de matcherna – vad förväntar ni er för matchbild?

Viggo: En väldigt intensiv matchbild med högt tempo och chansrikt som i dom tidigare tillställningarna. Vad som kan hända i ett derby möte.

Philip: Jag förväntar mig en väldigt fartfylld och jämn match med mycket publik på läktarna. Två lag som vill framåt och göra mål. Mycket målchanser åt båda hållen och mycket känslor.

Om ni istället tittar till ert eget lag. Vad ser ni för nycklar, där ni ska vara starkare än motståndet och som kan ge er segern?

Viggo: Vi vet hur Fagerhult vill spela och har spelat under de senaste två matcherna vi mött dem i. Det har varit två tuffa derby matcher ,men vi har varit det laget som dragit det längre strået. Vi tänker hitta dom svaga punkterna och straffa när misstag sker, precis som vi gjort tidigare!

Philip: Som sagt så är det två väldigt duktiga lag som möts. Hovslätt går in i matchen som favoriter och vi ska försöka använda det till vår fördel. Mycket kommer handla om att vara effektiva framåt när lägen ges och att vara täta defensivt.

Vem i laget tror ni är extra sugen på att avgöra matchen och skjuta laget till Festen?

Viggo: Vem är inte sugen på att skicka sitt lag till festen, ingen är nog mer sugen än den andra. Självklart hade de varit en dröm och få skjuta sitt lag till festen, men om jag måste välja så skulle det nog vara Karl Georgsson då han är en person jag tror är extra sugen på att stänga matchen!

Philip: Skulle väl tro att alla i laget är sugna på att avgöra, men skulle jag välja någon så skulle det antagligen vara den stekheta Gustaf Mattlin som smäller dit den!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar