JAS-bloggen
Intervjuer

TTG skickade RIG på tidig semester: ”Tycker det är okej att kalla det för fiasko”

Under tisdagskvällen blev det en riktigt skräll i JAS-playoff, när en av de stora giganterna, RIG Umeå IBF, fick se sig besegrade och lämna turneringen.

Team Thorengruppen stod som bortalag i matchen, ett ”TTG” som i A-gruppen slutade på en fjärdeplats, men som var nära upp till lagen ovanför. – Vi började gruppspelet helt okej. Vi tappade poäng mot Dalen som var surt och min första förlust mot dom någonsin. Sedan fortsätter vi tappa poäng i viktiga matcher som resulterade i en fjärdeplats som några enstaka mål avgjort. Ingen placering något av topp fyra lagen hade varit nöjd över, säger Herman Karlsson till bloggen.

Att möta just RIG i playoff kan man se på olika sätt – en chans att rubba en gigant, men även en oerhört tuff match. – Inför andra matchen mot Dalen hade vi förutsättningarna. Vinst så har vi chans att komma trea (möta Moälven borta i playoff), oavgjort eller förlust resulterade i en fjärdeplats (möta RIG). När vi spelade lika så fick vi förbereda oss på att möta RIG och vi kom överens om att vi ska göra allt vi kan för att vinna även om ingen tror på oss.

Hur löd gameplan inför matchen och hur såg uppladdningen ut?

– Inför matchen tränade vi tre gånger ihop där vi fokuserade på vårt försvar, inte bjuda på kontringar och lite powerplay. Sen var det nyttigt också att få spela ihop i femmorna vilket är bra för vi spelar så sällan ihop. Vår gameplan var det vi tränat på och det skötte vi bra stora delar av matchen. Vi bjöd på två mål på kontringar som vi gav dom och ett tredje mål som vi slarvar och gör ett dåligt byte, men annars utförde vi får gameplan bra.

Thorengruppen tog ledningen, men innan period ett var slut så kunde RIG vända till 2-1 ledning. – Första perioden tycker jag att vi spelar bra, men vi tog inte betalt. Jag hade friläge för att göra 2-0 men glömde bollen när jag skulle skjuta och så hade vi någon boll som dansade på mållinjen och en ramträff. 2-1 underläge tycker jag inte speglade matchen även om dom hade bra målchanser också.

I period två så fortsatte matchen att svänga. Thorengruppen kunde kvittera och ta ledningen innan RIG på nytt vände till en 4-3 ledning inför tredje avgörande. – Vi pratar om att vi inte behöver stressa fram något att vi fortsätter med vårt spel och vår gameplan eftersom vi vet att vi kan göra mål i 6 mot 5 om vi håller det jämnt.

Ytterligare en gång så kunde Thorengruppen visa karaktär och återta ledningen igen, men RIG skulle visa att det fanns kraft kvar och med drygt fyra minuter kvar kom en kvittering som innebar förlängning tillslut. – Känslan inför sudden är bra i laget och alla höll huvet högt, men för min del var det sämre. Hade kramp i båda vaderna så hade haft svårt att spela mycket 5 mot 5 spel, men det viktigaste var känslan i laget som helhet.

Väl i förlängningen så skulle Thorengruppen få chansen i powerplay och där skulle Karlsson själv, som en av lagets tongivande spelare, pricka in avgörande målet som betydde avancemang till Innebandyfesten. – Situationen i powerplay var speciell eftersom RIG ställde två spelare på mig som tryckte ut mig ända ut till sargen och vi skapade något läge där Alex och Tim var nära att göra mål. Sedan sköt Alex i täck från point och då klev en av dom två som stod vid mig upp och Alex passade mig så jag blev lämnad en-mot-en, jag sköt och den hamna i mål. Känslan var grym när man vunnit en sån lång match efter att hela laget har kämpat stenhårt.

Att RIG åker ur innan Innebandyfesten är något som inom innebandykretsar kallas för fiasko, något som Karlsson kan köpa in på. –  Jag ser på det att det är okej att kalla det för fiasko eftersom förutsättningarna dom har att vinna är mycket bättre. Vi har tränat ihop fyra gånger med vårt lag sedan Alex och Tim anslöt från Skellefteå IBK medan jag tror RIG tränar ihop fyra gånger i veckan. Sen har dom också valt ut ett lag av några hundra sökande.

Hur ser uppladdningen ut inför Festen?

– Vår uppladdning lär vi träna ihop oss efter att 07:orna spelat klart USM slutspelet och jobba vidare med försvaret och på vårt spel med boll men framförallt spela ihop oss i femmorna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar