JAS-bloggen
Inför match

H2H med Monas/Rose: ”There is no greater danger than playing it safe”

På lördag så vet vi till sist vilka 16 lag på killsidan som kvalificerat sig för Innebandyfesten. Växjö och Lund kommer ställas mot varandra där ett av lagen kommer nypa en plats. Elliot Monas från Växjö samt Frans Rose från Lund säger såhär innan matchen.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Elliot: Tror inte förväntningar hos någon som spelade JAS förra året var så höga inför denna säsong. Men vi har haft en väldigt bra lagsammanhållning säsongen igenom och tycker vi presterat över våran egna förväntan.

Frans: Sammanfattningsvis har det både varit höga berg och djupa dalar. Vi har både tagit fyra poäng mot Warberg och tappat sex poäng mot Genarp. Storvretacupen samlade oss verkligen som lag och var en av anledningarna till att vi varit obesegrade sedan december.

Playoff på agendan. Hur har ni förberett er från sista matchen, fram till playoff?

Elliot: Vi har väll inte förberett oss något speciellt fram tills nu veckan innan där vi bara fokuserat på JAS-träningar och små justeringar. Samt att komma in i playoff bubblan och ha fokus inför matchen på lördag.

Frans: Vi har ökat mängden träningar och träningskapaciteten för att prestera på topp. Samtidigt har det ju blivit en och annan scoutning av våra gedigna tränare Robert Göransson och Anton Dik.

Ni ställs ju mot ett nytt lag nu, sett till vad ni hade i gruppspelet. Vad tror ni om matchen och era motståndare?

Elliot: Lund är ett lag jag själv aldrig mött eller kollat på. Vi har inte så mycket koll på dom men vet att de har en skarp spets själv tror jag på en jämn och hård match.

Frans: Senaste gången vi mötte Växjö var i USM där vi verkligen fick känna på vad för ett gift ”Huggormen” kan spruta (förlust 5-1). Och med tanke på att många från det laget är med i årets JAS-lag vet vi att det kommer bli en tuff och jämn match uppe i växjö.

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Elliot: Att bara spela vårt spel och verkligen lita på det fullt ut.

Frans: Den här frågan vet jag inte riktigt hur jag ska besvara och svarar därför med ett citat (”There is no greater danger than playing it safe”)

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar