JAS-bloggen
Inför match

H2H med Lanai/Wallin: ”Tycker de har steppat upp under seriens gång”

På fredag så ska två matcher spelas i JAS-playoff. En av dem är matchen mellan Warberg och Helsingborg, där Totte Lanai från Warberg samt Viggo Wallin från Helsingborg säger följande inför matchen.

Dags för playoff 2. Ni har haft olika vägar fram till matchen – hur har förberedelserna sett ut?

Totte: Vi har sedan seriefinalen mot Lund försökt att ställa om och fokusera på nästa uppgift. Matchspel och taktik har varit huvudfokus senaste veckorna för att vara så förberedda som möjligt inför fighten.

Viggo: Vi har ju först fokuserat på Genarp och förberett oss för att först ta oss vidare där ifrån. Sedan nu har vi haft några träningar för att vara så förberedda som möjligt inför fredag.

Ni har ju ställs mot varandra i gruppen. Utifrån de matcherna – vad förväntar ni er för matchbild?

Totte: I serien hade vi två bra matcher mot Helsingborg från eget perspektiv, men när slutspelet drar igång kan allt hända. Själv tycker jag dem har steppat upp under seriens gång och visat framfötterna rejält. Matchen på fredag kommer avgöras av det lag som kämpar mest under 3×20 minuter.

Viggo: Jag tror matchbilden kommer vara att Warberg kommer dra upp tempot i matchen och vi ska svara upp med samma tempo.

Om ni istället tittar till ert eget lag. Vad ser ni för nycklar, där ni ska vara starkare än motståndet och som kan ge er segern?

Totte: Under hela säsongen har duellspelet och vår rörelse i anfallsspelet varit det som hjälpt oss framåt. Därför tror jag att om vi sätter de sakerna kan det gå rätt väg.

Viggo: Vi behöver kunna stå emot deras man-man bättre samt ha mer kvalité i passningarna.

Vem i laget tror ni är extra sugen på att avgöra matchen och skjuta laget till Festen?

Totte: Självklart vill man själv stänka dit den. Dock tror jag Felix Martinsson är riktigt sugen på att sätta avgörande målet

Viggo: Jag är sjukt sugen på sätta vinnande målet.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar