JAS-bloggen
Inför match

H2H med Åslund/Boman: ”Motbevisat flera innebandy-entusiaster”

På lördag så avslutas HJ-playoff med hela sju matcher. En av dem är den mellan Hagfors och Örebro SK/IBF Örebro. Albin Åslund från hemmalaget Hagfors och Jack Boman i gästande Örebro säger följande inför.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Albin: Jag tycker själv att vi helt klart gjort en godkänd insats i grundserien. Välförtjänt andraplats då vi även hade stor chans att ta första platsen i en tajt grundserie.

Jack: Enligt oss själva en klart välförtjänt 3:e plats med anbud på 2:a platsen också. Vi har motbevisat flera innebandy-entusiaster som trodde vi skulle vara nere och härja i botten av tabellen. En del svaga insatser varvat med godkända insatser är väl en god sammanfattning av vårt gruppspel. Vi tror på vårt spel och gjort vad vi kan för att vinna så många matcher som möjligt. Eftersom att vi bara tränar ihop som grupp 1 gång i veckan så är det ett klart godkänd gruppspel enligt oss själva.

Playoff på agendan. Hur har ni förberett er från sista matchen, fram till playoff?

Albin: Vi har haft mer fokus på JAS träningar den senaste veckan eftersom vi vanligtvis bara har en träning tillsammans. Fokuset har varit hög intensitet och finslipning på detaljer i femmorna.

Jack: Mycket har väl handlat om att intala oss själva och oss som lag att vi har alla förutsättningar att ta Hagfors i ett playoff- vi behöver bara vara förbereda ordentligt för uppgiften. Hagfors är skickliga, – men det är vi också i våra bästa stunder. Sista matchen mot Karlskoga var inte vår bästa, men vi lyckades vinna så vi går in med en god känsla i gruppen inför det stundande playoffen.

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad tror ni om matchen som stundar och dess utseende?

Albin: I grundserien har vi bra statistik mot Örebro, men Örebro är ett skickligt lag och det gäller att inte underskatta dem. Vi måste fokusera på vårt spel, det som vi är bra på eftersom det är nu det gäller, vinna eller försvinna. Men jag tror att vi har goda förutsättningar till att göra en bra match och ge allt för att ta hem segern.

Jack: Hagfors är ett duktigt lag. Jag har enbart mött Hagfors i JAS två matcher under min juniorkarriär hittills (båda denna säsong). Vet om att de har tappat en del spets efter bortfallet av -04 kullen. Dock så är det fortfarande ett extremt spelskickligt och duktigt lag. Första matchen mot Hagfors hemma var vi inte på hugget och det syndes verkligen på måltavlan. Andra matchen var mer jämn och vi har en duktig målvakt (Isak Götmar) som höll ner siffrorna. Vi hade chanser offensivt men kunde inte riktigt förvalta dessa tillräckligt bra. Jag tror på en fartfylld match där Hagfors nog kommer äga mest boll. Vi är ett vasst kontringslag samt duktiga i den defensiva biten av spelet och har även vi spets samt viss rutin av seriespel högre upp.

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Albin: Viktigt att göra det så svårt som möjligt för Örebro, låta dem få hålla i bollen så lite som möjligt. Jag tror även det kommer att vara viktigt att gå ut hårt från start för att försöka stänga ner matchen så tidigt som möjligt. Vi är duktiga på att bygga långa anfallsspel och hålla i bollen länge under kontroll, vilket jag tror kommer va en stor fördel. Nu är det bara att tagga till och ladda inför matchstart.

Jack: Tror viktiga delar i vårt spel att få träff på är att kunna snacka oss igenom och kunna agera på annorlunda sätt om matchen är påväg åt fel håll. Vi behöver gå igenom hur vi ska agera annorlunda och framförallt bättre efter i stort sett varje byte. Samt hur vi ska kunna såra Hagfors offensivt och skapa momentum framåt. Sedan är det väl det grundläggande: stänga diagonalpassar, sitta ner skott och förvalta våra lägen (som vi har haft stundtals svårt med).

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar