Blåsvart återigen högst på tronen: ”Ska ge lag och åskådare en chock av vår innebandy”

Nästintill samtliga platser i DJ-klassen på Festen har nu spikats efter helgens playoffmatcher där alla utom en spelades färdigt. Ett av lagen som blev klara kommer ha hemmaplansfördel, men denna gången är det inte Storvreta utan Sirius istället.

Det vankades derby och Sirius stod som hemmalag i matchen då man hade placerat sig före Storvreta i tabellen. – Tankarna inför matchen var blandade av nervositet och spänning , då det är ett derby blir de väldigt lätt mycket känslor som måste kunna hanteras. Vi har mött Storvreta några gånger innan, vi visste innan matchen att de skulle bli en tuff match då Storvreta är väldigt starka. Så för vår del låg fokuset på att hålla oss till vår game plan och hantera känslorna, säger Elwira Cervin Sammer till bloggen.

Det blev en målsnål inledning och periodens enda mål under första 20 gjordes av Sirius. – Det var en hetsig första period, med mycket fart och fläkt. Vi stänger ute Storvreta precis som vi ska och efter en jämn start får vi in 1-0 vilket var väldigt viktigt för oss. Att vi får göra de första målet var riktigt viktigt för vårt mentala, då det visade att vi är med i matchen ännu mer.

Särskilt mycket öppnare blev det inte under period två heller, inte sett till siffrorna. Sirius var fortsatt i ledning, men då med 2-1 och hade ett viktigt snack i paus inför tredje. – Inför sista handlade allt om att koppla på rätt inställning, matchen var inte avgjord. De viktiga var att vi skulle fortsätta hålla oss till våran gameplane. Då vi visste att Storvreta skulle lägga in en till växel så därför var de viktigt att vi la i tre växlar till.

Det blev Storvreta som lyckades hitta den extra växeln i period tre, eller åtminstone tillräckligt för att kvittera och därmed ta matchen till förlängning. – Inför förlängningen så passar vi på att ta några djupa andetag för att lugna oss och hämta andan. Vi säger sen att vi ska fortsätta att köra 100% hela vägen in i avblåsningen, och rulla vårt spel för att kunna ta hem vinsten.

Sirius hade ett powerplay i slutet av ordinarie tid precis, men när man fick ett nytt powerplay i sudden så kunde man till sist avgöra. – Det är ju självklart ett drömläge för våran del, där mycket förhoppningar kommer upp. Vi har ett starkt powerplay som vet precis hur de ska göra, vilket dem också visar när de får chansen att smälla in den.

Nu väntar alltså ett slutspel på hemmaplan i Uppsala, där man som ett av 16 lag nu ska försöka slåss om medaljerna. – Att innebandyfesten spelas på hemmaplan är såklart jätteroligt. Framförallt underlättar de ju för våra supportrar som ska kolla. Förväntningarna är att de kommer bli en sjukt rolig helg med ett minne för livet. Förhoppningarna är att vi kommer ge många lag och åskådare en chock av vår innebandy och vilket fantastiskt lag vi är.

Vad ska ni lägga fokus på i spelet här under de sista veckorna för att vara redo?

– De här sista veckorna handlar de om att träna hårt men smart för att fortsätta hålla sig i form. Då vi redan har en bra och stabil grund i spelet och främst försvaret handlar de mest för oss om att slippa på små detaljer.