JAS-bloggen
Inför match

H2H med Hydling/Bergström: ”Tråkigt att de bytt ut systemet inför iår”

Nästintill alla DJ-intervjuer är publicerade och vi börjar blicka mot HJ-matcherna. En av de första att spelas är den mellan Moälven/Örnsköldsvik-Dalen. Valter Hydling från kombinationslaget samt Max Bergström från Dalen säger följande inför.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Valter: Jag tycker att vi har genomfört gruppspelet väldigt bra och spelat en väldigt rolig innebandy som resulterat i en skön 2:a plats.

Max: Jag skulle säga att vi är relativt nöjda med våran prestation under gruppspelet . Vi drog på oss några onödiga poängtapp under serien i några matcher där jag tycker att vi skulle gått vinnande ur, men annars gjorde vi ett bra genomförande. Vi hade som mål innan säsongen att vi skulle vara ett av lagen uppe i toppen och ta en av de två platserna till festen och jag skulle säga att vi har gett oss en mycket bra chans till att fullborda det nu i kvalet.

Det är ju bara en playoff-match innan Festen. Vad tycker du om det upplägget i sig?

Valter: Jag tycker att de är tråkigt att det har bytt ut systemet inför i år. Jag tycker att man skulle haft så att man möter en annan serie i JAS-playoff. Det skulle varit ett roligare kval tycker jag.

Max: Det kommer verkligen vara viktigt att vara bäst när de gäller och toppa formen. Jag tror att det här upplägget passar oss bra för vi känner oss trygg i vårt spel och nu har vi förhoppningsvis toppat formen till playoff.

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad tror ni om matchen som stundar och dess utseende?

Valter: Jag tror att de kommer bli en rolig match mellan två bra lag som gillar att sätta fart på kulan.

Max: Jag tror att de kommer vara en fartfylld match med hårt och fysiskt spel som de tidigare mötena. Jag skulle säga att från de tidigare matcherna har vi varit de spelförande laget, men inte tagit vara på chanserna som vi fått så de kommer verkligen vara viktigt att vi är mer effektiva denna gång för att ta hem segern.

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Valter: Det är viktigt att vi vågar spela bollen och inte stressa så mycket. Vi måste arbeta hårt och visa att vi är beredda på att tävla om platsen till festen.

Max: Det kommer vara viktigt att vi sätter våran press bra då de funkat bra i de tidigare matcherna och varit en stor faktor till målchanserna vi fått. Vi ska även spela hårt och fysiskt och vinna varenda duell ute på banan.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar