Avancemang inför storpublik: ”Byggde på nervositeten en del”

Under fredagen så skulle hela tio lag på DJ-sidan kvalificera sig för Innebandyfesten i april. Ett av dem var Huddinge IBS som vann sin match som bortalag.

På andra sidan så stod Salem, ett lag man stött på tidigare där storpublik väntade i hallen. – En riktigt tuff match mot ett riktigt bra lag, förra matchen vi möttes slutade oavgjort. Väldigt nervöst och många känslor. Det är ju en vinna eller försvinna-match. Dessutom runt 300 personer i publiken vilket också byggde på nervositeten en del, säger Engla Blomberg till bloggen.

Även om Salem kunde ta ledningen, så skulle Blomberg själv kvittera innan perioden slut. – Tuff start, Salem tar tag i taktpinnen och äger boll i vår zon. Vi försvarar oss bra, men efter cirka 10 min gör de rättvist 1-0. Vi lyckas dock kvittera ganska snabbt och kommer då in lite bättre i matchen.

I den andra perioden så kunde Huddinge göra ett litet ryck och gå upp till 2-4. – Även det en riktigt jämn period. Vi fortsätter jobba hårt i försvaret och är effektiva framåt. Ledning med 4-2 in till paus vilket ger oss ett litet övertag och lugn inför tredje.

Tidigt i tredje gick man upp till 2-6, en ”säker” ledning kan man tycka, men större vändningar har man sett inom innebandyn. – Det är såklart skönare att leda med några mål, men vi vet hur fort det kan gå i innebandy. Jag tycker att laget visa bra fokus och fortsatte att spela ett starkt försvarsspel matchen igenom samtidigt som vi fortsätter vara effektiva framåt.

Man kunde hålla ifrån tillslut och vinna med stabila 2-7 inför den stora publiken. – Vi sätter försvaret bra och spelar tajt, alla tar det sista steget vilket gör att Salem inte riktigt kommer till några klara lägen. Så tar med oss vårt tajta försvar.

Vad ska ni jobba på inför Festen?

– Vi fortsätter att öva på de olika försvarsspelen så vi kan ändra spelsystemet beroende på vilket lag vi möter och hur dom väljer att spela.

Något speciellt lag du gärna vill möta på plats i Uppsala?
– Jag har bara spelat mot Älvsjö och Täby så har inte så stor koll på dom andra lagen. Vore kul att spela mot lag vi inte spelat mot, men oavsett tror jag det kommer bli en riktigt rolig helg. Ska bli sjukt kul att vi med vårt unga lag får mäta oss mot andra riktigt bra JAS-lag från hela Sverige.