JAS-bloggen
Inför match

H2H med Hovberg/Frykblom: ”Derbykaraktären har inte dött ut”

Under lördagen spelas tre matcher i DJ-playoff. Den sista som drar igång är derbyt mellan Sirius och Storvreta. Lovisa Hovberg från Sirius och Ebba Frykblom från Storvreta säger följande inför.

Ett gruppspel avklarat. Vad tycker ni om det ni presterat?

Lovisa: Jag tycker att vi har gjort det bra och bättre än vad jag och många andra förväntade sig. Vi är många i laget som aldrig har spelat med varandra innan den här säsongen, men vi som lag har ändå fungerat mycket bra. Jag tycker att alla i laget har utvecklats under säsongen och vi har varje match haft 3 jämna och bra femmor. Trots att jag alltid trott på oss så är jag ändå positivt överraskad över hur bra det faktiskt har gått.

Ebba: Precis som med alla säsonger så har vi haft både bra och dåliga prestationer. I det stora hela har vi haft en bra säsong där jag tycker att vår nya trupp utvecklats mycket. Vi förlorade några matcher som hade kunnat ge oss ännu högre placering, men en tredje plats är inte så dumt.

Er grupp som helhet. Vad tror ni den haft för kvalite gentemot resten av grupperna?

Lovisa: Den främsta kvalitén som vi har skulle jag nog säga är att vi har 3 jämna och bra femmor som alla presterar och gör mål. Jag tycker också att vi har ett mycket bra försvar vilket man kan se då vi har släppt in minst mål i våran grupp. Dessutom så tycker jag att vi som grupp har bra energi och det är sällan negativ stämning.

Ebba: Många av lagen i gruppen har varit helt nya för oss att möta, vilket har varit väldigt kul. Det har varit fem topplag som har tävlat om playoff-platserna och det har varit tight i toppen. Alla fem lag är bra lag som mycket väl skulle kunna spela festen.

Playoff, ett lag ni mött förut nu. Vad tror ni om matchen på förhand och vad ser ni som viktiga delar att fokusera på?

Lovisa: Jag tror att det kommer bli en jämn match med heta känslor inblandade då det trots allt är ett mycket viktigt derby. De som går ut som vinnare är de som vill mest och de som är starkast både psykiskt och fysiskt. Men jag själv har en riktigt bra känsla och jag vet att vi i Sirius kommer att ge allt och lite till. Det kommer vara viktigt för oss att fokusera på rätt saker, och inte fokusera på till exempel domarens beslut. Istället ska vi fortsätta köra vidare.

Ebba: Playoff och derby, det brukar bli väldigt intensiva matcher där båda lagen sliter på plan. Det brukar inte handla om finlir, utan det blir förmodligen det lag som sliter hårdast och vill det absolut mest som vinner. Viktiga delar för oss att fokusera på blir nog vårt försvarsspel och grunderna i vårt spelsystem som vi vet att vi är mycket säkra i.

Känslan är nästan att ”derbykaraktären” dör ut lite när ni ställs mot varandra så ofta. Vad känner ni själva?

Lovisa: Jag känner inte att ”derbykaraktären” dött ut, ett derby är alltid ett derby där det alltid kommer vara heta känslor och en extra kämparglöd. Nu när det är playoff så tror jag också att det bli ännu starkare känslor än vanligt. Det är bara ett lag som går vidare till innebandyfesten och det är något som båda lagen kommer göra allt för att lyckas med.

Ebba: Jag skulle absolut inte säga att derbykaraktären dör ut. Matcherna mot Sirius blir alltid tuffa och derbykänslan märks verkligen av. Derby-nervositeten finns där både individuellt, mellan lagen och i publiken. Nu är det dessutom mycket som står på spel, så jag tror att det blir det mest spännande derbyt vi spelat mot varandra.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar