After game

Revanschsuget Lund blev första laget till Festen: ”Ett helt nytt lag denna säsongen”

Först ut att inleda DJ-playoff, det var Engelholm och Lund som drabbade samman under onsdagskvällen. Lagen som huserat i den södra gruppen, där Engelholm hade nypt platsen precis före Lund. Ett av lagen skulle bli första laget att kvalificera sig för Innebandyfesten.

Lund som dock haft en stark tradition de senaste säsongerna, hade en revansch att utkräva efter gruppspelet. – Eftersom vi har haft förlust i tidigare möten så är det ju såklart nervöst. Det är ingen enkel match och vi visste alla att det lilla extra krävdes för vinst. Engelholm är ett mycket snabbt och skickligt lag så det gällde att göra varje moment ordentligt, säger Lunds Vera Losell till bloggen.

Lund som har ett par av spelarna i klubbens SSL-trupp, kunde nu såklart mönstra fullt lag och därmed bli en nivå starkare. – Det betyder mycket för både lagkänslan och vårt spel. Att vi kunde spela på full trupp i kvalet gjorde såklart att vi kunde spela vårt allra bästa där våra ssl spelare bidrog med mycket energi och kvalitet som drog med laget. Sedan ska man inte vända ryggen till laget som tagit oss till kvalet. Vi har en bra grund och våra ssl spelare bidrog till ännu lite mer kvalitet.

Just en SSL-spelare, Moa Dybner, såg till att ge Lund ledningen med 0-1 som blev första periodens slutresultat. – Tror det var en viktig periodvinst för att inte tappa huvudet och ha kvar kämpar glöden. Vi hade ett bra försvar, men vårt anfallsspel satt inte helt och hållet. Såklart hade man velat ha fler mål framåt men känner ändå att det var en hyfsad start.

I period två så vände Engelholm matchen och kunde istället leda med 2-1 vilket kunde varit en än större ledning. – Vi tappade i vårt uppspel och försvar. Vi lät engelholm ha bollen nästan hela perioden och vi tog oss inte ur deras press lika bra som i första perioden. Vi räddades helt klart av vår målvakt Maja Grünthal denna perioden.

Engelholm hade till och med 3-1, innan Lund kunde vända matchen och Losell själv spelade fram till avgörande 4-5 målet med ett par minuter kvar att spela. – Jag tror mycket bidrar till att vi går in men en helt annan inställning i tredje perioden. När då 3-1 målet kommer tappar vi inte huvudet utan det ger oss ännu mer drivkraft. Sen att vi gör nästa mål bidrar såklart till en väldigt stor del för att inte ha en så stor uppförsbacke. Vi får ännu mer energi av det och lyckas ta ledningen på fyra minuter.