JAS-bloggen
Inför match

H2H med Söderbeck/Molander: ”Tjusning i att vara bäst när det gäller”

Även om majoriteten av DJ-playoff spelas under fredagen, så spelas tre matcher på lördag. En av dem är den mellan Rönnby och Munkfors/GS 86. Lovisa Söderbäck i Rönnby samt gästernas Moa Molander säger följande inför matchen.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Lovisa: Jag tycker att vi genomfört ett mycket fint gruppspel och vi är självklart stolta över att vinna serien. Vi har en stor bredd av spelare och många som fått göra debut i JAS i år vilket är superkul.

Moa: I helhet tycker jag vi har gjort en riktigt bra säsong som var lite över förväntningarna då vi visste att motståndet skulle bli tufft,  men vi har ändå hållt den nivån vi har velat och utvecklats med tiden. Och såklart är vi nöjda med våran placering i serien då vi är ett lag med många unga spelare, vilket även är spännande för kommande säsonger.

Playoff på agendan. Bara en match för att nå festen, dit 16 lag går. Vad tycker du om det upplägget?

Lovisa: Det är såklart speciellt med en direkt avgörande match. Jag tror inte det hade varit fel med ett bäst-av-tre – avgörande. Men det finns en tjusning med att vara bäst när det gäller och det ska vi se till att vara på lördag.

Moa: Det är klart att det är lite nervigt, speciellt när det bara är en avgörande match, men det ska bli riktigt kul. En möjlighet inte alla fått därför ska vi ta vara på den!

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad tror ni om matchen som stundar och dess utseende?

Lovisa: Jag tror på en tuff match, det är ju mycket som står på spel. Det gäller att vara med från start och inte lämna något åt slumpen.

Moa: Det kommer bli en tuff match helt klart, Rönnby är ett starkt lag det vet vi sen innan. Jag tror därför det kommer bli en fysisk match där man behöver vara påkopplad i 60 minuter och kämpa hela vägen ut.

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Lovisa: Det kommer bli viktigt för oss att ta vara på våra lägen och att sätta försvarspelet. Vi har haft en härlig energi i laget under säsongen som vi ska bära med oss in i playoff-matchen.

Moa: Jag tror det kommer vara väldigt viktigt för oss att sätta våra lägen. Då vi i senaste matchen inte riktigt fick träff på bollen trots spelet vi fick framåt. Det blir även viktigt att hålla uppe energin i laget ändå in i slutminutrarna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar