JAS-bloggen
Inför match

H2H med Westergren/Lantz: ”Skulle vara rättvist med bäst av tre”

Bland de tio matcherna som spelas under fredagens playoff, så hittar vi en mellan Falun och Sundsvall. Emy Westergren från Falun samt Lilly Lantz i Sundsvall säger följande inför matchen.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Emy: Det har varit en säsong där våra prestationer har gått upp och ner. Vi började säsongen starkt där vi gjorde mycket mål och spelade bra. Därefter har det gått lite svajigare men vi har tagit lärdom av vad vi gjort sämre och är riktigt taggade på det som väntar. Det är nu vi ska vara som bäst och jag tror absolut att vi lyfter oss nu och spelar som vi vet att vi kan göra.

Lilly: Över förväntan. Jag visste att vi skulle kämpa på toppen, men inte att vi skulle ligga så pass högt up i serien under hela säsongen. Vi har presterat oerhört bra under grundserien och började på topp. Nu i slutet har det kanske inte gått lika bra. Vi har fortsatt att kriga på planen men har haft det lite svårt att få in bollarna.

Playoff på agendan. Bara en match för att nå festen, dit 16 lag går. Vad tycker du om det upplägget?

Emy: Att allt avgörs på en match tycker jag ändå är bra. Under Festen gäller det att vara som bäst när det gäller så varför inte samma sak i playoff. Själva festen tycker jag är ett superbra koncept. Festen är något av det roligaste man kan uppleva och det brukar vara riktigt bra innebandy.

Lilly: Bra med playoff. Skulle dock vara mer rättvist med bäst av 3 matcher som i andra kval. Men att allt avgörs i en match gör det lite mer spännande. Jag tycker att innebandyfesten är en fantastisk upplevelse och bra koncept.

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad tror ni om matchen som stundar och dess utseende?

Emy: Det kommer bli en fartfylld match då båda lagen gillar högt tempo och att smälla på i närkamper. Båda lagen har även en riktigt bra offensiv vilket kan leda till mycket mål så det kommer handla om vilket lag som stänger ner det andra laget bäst. Tror att det kommer bli en sevärd match med två lag som ger precis allt.

Lilly: Vi har en vinst och en förlust i grundserien mot Falun så det blir spännande att se hur det blir på fredag. Förväntningarna är att det blir en tuff och rolig match då båda lagen är väldigt duktiga.

Vem tror ni kliver fram och avgör en tight match om det behövs?

Emy: Vi har ett lag med väldigt stor bredd så jag skulle säga att vem som helst i vårt lag kan kliva fram när det behövs och bli matchvinnare. Men om jag ska välja en som jag tror kliver och avgör är det en av våra målfarliga 07:or Jonna Matiasson som varit het på slutet.

Lilly: Svårt att säga då vi har många duktiga skyttar. Vem som helst kan avgöra men min gissning blir dock på att Sara Östling-Lenz sätter ett fint backskott.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar