JAS-bloggen
Inför match

H2H med Östling/Jörmgård: ”Innebandymagazinet tippade ju oss sist”

KAIS Mora ställs emot kombinationslaget Hudik/Bollnäs på fredag i en av playoffmatcherna. Alice Östling i KAIS samt Elin Jörmgård från Hudik/Bollnäs säger följande inför.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Alice: Jag är stolt över mitt lags prestation i gruppspelet. Vi genomförde gruppspelet bra. Vi har kul tillsammans och det har gjort att vår sammanhållning blivit stark och gruppspelets resultat visar att vi kämpar tillsammans.

Elin: Innan säsongen tippade innebandymagazinet oss sist av 10 lag i grupp B. Vi i laget har hela tiden trott på att vi ska kunna nå en playoff plats, speciellt efter att vi inledde säsongen med fyra raka segrar. Vi har haft två dippar, förlusterna mot Strömsbro och Sandviken. Utöver det tycker jag att vi gör en riktigt bra säsong med stabila insatser mot topplagen. Med tanke på att vi har seriens överlägset yngsta lag tycker jag att vi har gjort det väldigt bra.

Playoff på agendan. Bara en match för att nå festen, dit 16 lag går. Vad tycker du om det upplägget?

Alice: När det är en direktavgörande match som play off är, blir det som att spela en final. Det är såklart jätte kul men också spännande. Matchen betyder något och den känns speciell. Det gäller att toppa formen till matchdagen.

Elin: Jag skulle säga att upplägget är bra. En playoff match ökar chanser för skrällar. Det passar oss eftersom jag ser oss som ”underdogs” mot Mora.

Alice: Jag tror att den som jobbar hårdast kommer vinna matchen. Seriens resultat betyder ingenting i en direktavgörande match som play off innebär. Det är fullt fokus på uppgiften oavsett hur tidigare matcher sett ut. Det är en ny match där allt kan hända, men naturligtvis tar vi med oss erfarenheten från våra tidigare möten i förberedelserna inför. Alla fyra lagen har gjort sig välförtjänta av att spela play off så vi är ödmjuka inför uppgiften.

Elin: Senaste gången vi mötte varandra förlorade vi med udda målet. Det var en jämn och spännande match som avgjordes i slutminuterna. Mora är både äldre och mer erfarna så det kommer helt klart bli en tuff match. Jag tror att Mora kommer vara spelförande och vi får inrikta oss på försvarsspelet i första hand. Mora är stora favoriter att gå vidare och om dom inte gör det tror jag att dom ser det som ett misslyckande. Vi kommer som vanligt göra allt vi kan för att vinna och har inget att förlora i en sån här match.

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Alice: Det mitt lag behöver få träff på under matchen är att skapa och sätta målchanser. Sen behöver försvarspelet vara stabilt och att vi jobbar tillsammans matchen igenom.

Elin: Vi måste jobba stenhårt i försvaret men även sätta dom chanser vi får under matchen. Vi har flera kedjor som kan producera framåt så det hoppas jag att vi ska lyckas med på Fredag!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar