JAS-bloggen
Inför match

H2H med Carlen/Westlund: ”Bra ändå att det blir skarpt läge”

Vi synar fredagens fullspäckade schema och hittar där playoffmatchen mellan Lockerud och Karlstad. Lockeruds Ella Carlen samt Karlstads Ellen Westlund säger följande inför.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Ella: I helhet en godkänd säsong, det har varit vissa trögare perioder. Just nu märker man att hela laget verkligen vill vinna och ta sig till festen.

Ellen: I stort sett en bra säsong. Den är såklart inte felfri och vi kunde ha tagit med oss lite bättre resultat i vissa matcher. I övrigt toppen!

Playoff på agendan. Bara en match för att nå festen, dit 16 lag går. Vad tycker du om det upplägget?

Ella: Jag tycker det är lite konstigt upplägg eftersom det brukar vara fler steg i andra play-off. Såklart blir det extra viktigt när allt hänger på en match.

Ellen: Det konceptet kan ju vara lite svårt, med tanke på att det blir dagsformen som avgör helt enkelt. Men samtidigt är det bra med lite ”skarpt läge”. Då skärper vi oss!

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad tror ni om matchen som stundar och dess utseende?

Ella: Vi vet att Karlstad är ett tufft lag och det är alltid roliga matcher mot Karlstad. Vi vet vad som kommer krävas av oss i en sån match. Vi är som bäst i sånna här matcher där motståndet är bra.

Ellen: Vi spelar ofta jämt med Lockerud och vi vet att det kommer bli en tuff match. Två lag som båda vill så mycket. Det blir en spännande match och vi ser fram emot att mäta oss med ett duktigt lag. Vi är jättetaggade!

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Ella: Att hålla uppe energin kommer vara en nyckel för att vi ska komma upp i nivå. Ta mycket avslut och vara det laget som drar upp farten i matchen.

Ellen: Viktigt för oss är att hålla uppe fokuset och kämparglöden hela matchen. Skjuta mycket och kommunicera. Vi ska verkligen se till att komma taggade och vara redo från start!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar