JAS-bloggen
Inför match

H2H med Schmidt/Tornmarker: ”Hemmaplanens stöd ska hjälpa oss till Festen”

Totalt tio matcher i DJ-playoff ska spelas under fredagen. En av dem är den mellan Älvsjö och Nykvarn. Anna Schmidt från hemmalaget Älvsjö och Nelly Tornmarker från Nykvarn säger följande inför.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Anna: I början av säsongen var det mycket nytt att ställa om till och nya fantastiska spelare att lära känna. Jag tycker att vi växt genom hela säsongen och skapat ett stabilt spel som visat i resultaten när vi klättrade oss upp.

Nelly: Det finns matcher där vi spelar riktigt bra innebandy men kollar man på säsongen i helhet så tycker jag inte att vi har nått upp till den nivån vi vet att vi kan hålla.

Playoff på agendan. Hur har ni förberett er från sista matchen, fram till playoff?

Anna: Vi har fortsatt spela och träna som vanligt i övriga serier. Samtidigt som våra nerver byggs upp ju närmare man kommer matchdag.

Nelly: Vi förbereder oss genom att hålla bra kvalitet på träningar och hålla en positiv känsla i laget.

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad tror ni om matchen som stundar och dess utseende?

Anna: Jag tror att det kommer bli en jämn och tuff match. Vi vet att Nykvarn är duktiga, men jag tror starkt på våra spelare och hoppas att hemmaplanens stöd ska hjälpa oss kamma hem platsen till festen.

Nelly: Jag tror att det kommer bli en tuff och jämnare match än förra gången, men Älvsjö är duktiga så vi kommer få jobba hårt för att kamma hem vinsten.

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Anna: Det viktigaste är att vi jobbar stenhårt i försvaret och hittar lugnet så att vi kommer in i vårt spel. Det gäller såklart att vi ser nätet och är effektiva med våra målchanser så ska det ge utdelning.

Nelly: Framförallt att orka hålla en jämn nivå i alla tre perioder och sätta våra chanser.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar