JAS-bloggen
Inför match

H2H med Rydell/Auinger: ”All eloge till dem för att vi nått playoff”

I Stockholmstrakten hittar vi ett par matcher som ska avgöras under helgen. En av dem är den mellan Salem och Huddinge, där Salems Emma Rydell och Huddinges Elicia Auinger säger såhär inför.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Emma: Säsongen i sin helhet har varit bra, motstånden har varit varierande. Med tiden har vi utvecklats som lag och individuellt med de utmaningar säsongen inneburit. Känner mig stolt över oss och våra prestationer. Härliga tjejer

Elicia: Jag tycker att vi har genomfört gruppspelet i JAS serien med bravur! Jag är imponerad och framför allt väldigt stolt över hela laget som har krigat hela säsongen för en välförtjänt playoffplats. Vi har en spridd trupp från F10-F05 där majoriteten i laget gör sin första JAS säsong och trots det och deras unga ålder så har de verkligen levererat och all eloge går till dem för att vi har nått playoff. Jag tycker också att vi har haft tur med att ha så kompetenta tränare som verkligen lägger ner all sin tid på oss och strävar för alla i lagets utveckling!

Playoff på agendan. Hur har ni förberett er från sista matchen, fram till playoff?

Emma: Vi har reflekterat vårt spel. Utvärderat våra styrkor och svagheter. Vi hade fördelen att bjuda in Sirius för en en tuff träningsmatch, den gav oss goda insikter vad vi ska ha med oss inför playoff.

Elicia: Denna vecka kommer vi ha tre ordentliga träningar för att spika femmorna och spelet inför fredagsmatchen.

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad tror ni om matchen som stundar och dess utseende?

Emma: Inget motstånd är enkelt. Jag tror matchen blir både rolig,spännande och händelserik. Vi vet att Huddinge kommer med samma inställning som oss, att vinna matchen! En match som inte är avgjord på förhand.

Elicia: Tidigare när vi har mött Salem så har de spelat ett aggressivt man-man spel och utnyttjat deras snabbhet och därför tror jag att det kommer bli en hetsig match med mycket spel fram och tillbaka. När vi möttes under säsongen så var det en väldigt jämn match och jag räknar med att denna match kommer vara lika jämn och spännande.

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Emma: För oss blir det viktigt att komma upp i tempo, följa vårt spel och sätta våra lägen. Men de viktigaste blir att vi jobbar som ett lag,har med oss viljan och krigar för varandra och tillsammans.

Elicia: Jag tror det blir viktigt att sätta försvaret för att kunna bygga vidare på anfallsspelet. Vår sista match i gruppspelet mot Tyresö slutade i vinst just för att vi satte vårt försvarspel från början och verkligen gjorde jobbet i 60 minuter.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar