JAS-bloggen
Inför match

H2H med Lindberg/Skog: ”Tidigare möten säger inget om kommande match”

Många av matcherna i DJ-playoff spelas nu på fredag. En av dem är den mellan Warberg och Malmö, där Warberg vann serien. Annie Lindberg och gästernas Nelly Skog säger följande inför matchen.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Annie: Jag tycker att vi har genomfört gruppspelet väldigt bra. Vi tar första platsen efter en bra match mot Engelholm men såklart har vi haft toppar och dalar som alla lag har.

Nelly: Klart att det har varit en tuff säsong som har haft sina toppar och sina dalar. Men annars tycker jag att vi har genomfört en hyfsat bra säsong. Vi har några jämna och bra matcher med oss men även några där vi kunde gjort något annorlunda.

Playoff på agendan. Hur har ni förberett er från sista matchen, fram till playoff?

Annie: Vi har delat upp veckorna lite gran. Nu i början har vi fokuserat mycket på fysiken och kört fys blandat med innebandy. Detta för att kunna hålla högt tempo i playoffen. Men nu i veckan kommer mer taktiska delar inom spelet. Vad de kommer att innebära vet bara våra tränare än så länge.

Nelly: Vi har övat mycket uppspel men även försvar, och väldigt mycket fokus på olika delar av spelet. Sedan har vi reflekterat över våra två andra matcher mot Warberg och vad som har gjort att de har slutat med så stora förluster. Vi har därför tränat tillsammans och försökt trycka på det som vi behöver för att kunna besegra Warberg. Playoff för oss har även varit ett av våra delmål under denna säsongen och nu är vi där så nu får vi se till att köra hela vägen!

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad ser ni hos era motståndare som ni behöver få stopp på för att vinna matchen?

Annie: I tidigare möten med Malmö har siffrorna rullat iväg lite men tycker inte att detta säger något om kommande match. Allt kan hända i slutspel men jag vet också att om vi gör jobbet och går in med rätt inställning kan vi slå många bra lag. Det jag tror vi behöver göra för att vinna matchen är att minimera våra egna misstag då dom är väldigt vassa när de kommer till målchanser. Sen finns det väldigt många tekniska spelare i Malmö så ligga nära och ge så lite tid som möjligt kommer vara viktigt.

Nelly: Såklart är Warberg ett duktigt och skickligt lag då de vunnit serien, men det är inte över än. Vi har haft svårt att besegra Warberg tidigare och tror därför att en nyckel för oss är att vara med från start och komma in i deras tempo så är vi med i matchen. Så med rätt inställning så kan vi slå dem!

Vem i laget tror ni får en nyckelroll och varför?

Annie: Skulle egentligen säga att lagets inställning är den främsta nyckeln i match. Att alla verkligen kämpar för varandra och går in helhjärtat, men ingen kan missa Mira Eliasson som är en av våra främsta spelare. Med hennes spelintelligens och känsla för målet kommer hon verkligen bli viktig för oss och vara en fröjd att se på.

Nelly: Jag tror att Maja Hellman får en nyckelroll i vårt lag då hon har stuckit ut mycket under de senaste matcherna. Tror även att Hellman kommer att kunna hänga dit en och annan kasse.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar