JAS-bloggen
Inför match

H2H med Friman/Vungi: ”Varit redo för denna matchen sedan dag ett”

Ett Göteborgsmöte väntar på fredag när Lindås IBF (man hade två lag denna säsongen) ställs mot Landvetter. Alice Friman i Lindås och Esther Vungi i Landvetter säger följande inför.

Ett långt gruppspel avklarat. Hur tycker du att ni genomfört det i helhet?

Alice: Jag tycker vi har gjort väldigt bra säsong! Vi har gjort en otrolig prestation med tanke på att vi flera matcher endast spelat på 7-10 spelare, och att vi som lag lyckades säkra en kvalplats såpass tidigt in i säsongen som vi gjorde.

Esther: Allt som allt har vi gjort det riktigt bra och trots att säsongen startade med en del skador på flera spelare och resultat som vi inte var nöjda med har vi ändå nått vårt första delmål. Vi siktade på att komma på tredjeplatsen och få kvala till SM-slutspelet och dit har vi kommit nu, men självklart är det slutgiltiga målet att även vinna kvalmatchen och få åka till Uppsala.

Playoff på agendan. Hur har ni förberett er från sista matchen, fram till playoff?

Alice: Vi var redo för denna match sen dag ett och har förberett oss hela säsongen inför detta, så sedan den sista seriematchen har vi bara finslipat det sista och övat på vårt finlir.

Esther: Vi har inte gjort några större förändringar utan fortsatt att träna tillsammans, komma ihop oss som grupp och få spelet att synka bra i de olika delarna av banan.

Ni har ju ställts mot era motståndare förut. Vad tror ni om matchen som stundar och dess utseende?

Alice: Jag tror att det blir en tajt och spännande match med många oväntade situationer och små marginaler som avgör.

Esther: Matchen kommer vara en riktigt ”kämparmatch” och kommer inte att avgöras på vilka som spelar snyggast. Jag tror att man kan förvänta sig en intensiv och jämn match med högt tempo och hårda närkamper där det kommer avgöras in i det sista.

Vilka delar blir viktigt i ert eget spel att få träff på?

Alice: Det som blir allra viktigast för oss är att vi sätter våra lägen och verkligen ger allt i alla situationer.

Esther: Det som kommer bli allra viktigast är att vi sätter vårt försvarsspel, allt från presspelet till att jobba ut hårt i hörnen och täcka skott. Sen behöver vi också sätta våra chanser såklart, men alla kommer behöv jobba uppoffrande för varandra i alla lägen och stötta varandra till slutsignalen går.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar