JAS-bloggen
Intervjuer

Slog gigant i avslutningen – siktar på slå nästa i playoff: ”Rätt inställning så slår vi dem”

En till tabellen sett, betydelselös match, men som i det stora hela hade andra viktiga faktorer att väga in under säsongsavslutningen.

Lindås stod som bortalag i H2-gruppen, där man skulle ställas mot redan klara gruppvinnaren Pixbo. – Vi visste att vi hade en bra chans att vinna matchen eftersom det var många spelare i deras trupp som var borta, säger Malte Nordlund till bloggen.

Saknades gjorde fem spelare som var med i SSL-truppen, men även namn som Hampus Nordh och Oliwer Nyren. Tuffa avbräck med andra ord för hemmalaget. – Vi såg att SSL spelarna var borta och bara körde. Vi hade svårt mot dem senast så såg chansen att ta dem.

Lindås fick en fin start och kunde gå upp till en 0-3 ledning efter period ett. – Vi var mycket bättre än dem i första och satte våra lägen, vilket gav oss energi att våga kriga matchen ut.

Även om Lindås gjorde 0-4, så kunde Pixbo vakna till liv och reducera. Resultatet blev något jämnare och inför sista hade Lindås 3-5 att gå på istället. – Vi slappnar av lite och blir bekväma i försvars spelet och vinner inte duellerna, vilket leder till att de sätter tre bollar rätt enkelt.

I den tredje så kunde Lindås klara av två viktiga boxplay och Pixbo kunde bara reducera en gång vilket gjorde att Lindås vann med 4-5. – I tredje perioden hittade vi energin på bänken. Vilket var viktigt för att hålla kvar våran ledning. Sedan gjorde dem ett slumpmål och dem fick ett powerplay. Vi fick rycka upp oss och vi höll i hela vägen till slutet även om det var svängigt sista fem.

Sett till tabellen så gällde ju matchen inget, hur mycket betydde vinsten?

– Vi ville sätta respekt hos Partille och visa att vi kan spela bandy. Så för oss betydde matchen mycket eftersom vi fick visa vad vi kunde göra på planen inför ett kommande playoff spel.

Just Partille ställs man alltså mot i playoff längre framöver, ett starkt Partille som vann H1-gruppen utan att varken förta sig eller överprestera i någon aspekt. – Det blir en tuff match med två duktiga lag. Partille kom tre i festen förra året och det är ett svårt motstånd, men med rätt inställning så slår vi dem. Lindås har haft otur i playoff senaste år och vi vill visa att Lindås kan va med och kriga om ett SM guld.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar