JAS-bloggen
Intervjuer

Playoff räddat i sista omgången: ”Varit en berg-och-dalbana under hela säsongen”

Ett lag i pressat läge, skulle under söndagen stå för en stark insats som innebar tre poäng, men även en playoffplats.

Lerums DJ-lag behövde alltså tre poäng i sista omgången för att gå förbi Stenungssund/Kungälv och därmed ta fjärdeplatsen. – Vi visste att det skulle bli en jämn och tuff match sedan innan, men nånstans visste vi hela tiden att om vi spelar som vi kan och gör jobbet skulle vi ta hem det, säger Lova Löberg till bloggen.

På andra sidan stod Landvetter, ett tufft motstånd som redan var klara för playoff. – Landvetter ställer alltid upp med ett bra lag och det blir alltid fysiska matcher med högt tempo, men egentligen handlade det bara om våran egna prestation och de var där vårt huvudfokus låg.

Löberg själv gjorde både 0-1 och 0-2 innan Landvetter kunde få in en reducering innan periodens slut. – Det är alltid skönt att ta ledningen tidigt i matchen och det skapar en god känsla i laget som höll sig till slutsignalen. Vi genomför perioden på ett bra sätt där jag anser att det är vi som för spelet i matchen.

I den andra perioden så kunde man dryga ut sin ledning och Löberg själv var framme och gjorde sitt tredje mål. 2-5 hade man inför avslutande 20 som skulle spelas. – Vi hade stort fokus på att inte slappna av och nöja oss med resultatet. Vi pratade även om hur vi skulle komma ur deras höga press vilket vi sedan löste på ett bra sätt. I sista perioden handlade de om att hålla bollen inom laget och vara täta i försvaret för att säkra vinsten.

Till sist kunde Lerum stänga till det ordentligt och hålla tätt i period tre och vinna med 2-6 tillslut. – Vi tar med oss viljan som alla i laget visade under hela matchen. Energin var väldigt bra både på planen men även peppen vid sidan av. Vi tar även med oss tempot och passningsspelet då det var något som fungerade riktigt bra.

En serie genomförd, vad behöver ni nu för att ta nästa kliv och nå nästa nivå i playoff?

– Det har varit en riktig bergochdalbana under hela säsongen så de känns extra skönt att vi lyckades knipa den sista playoffplatsen. De senaste veckorna har vi som lag blivit starkare både på och utanför planen vilket vi även har visat sett till resultaten. För att komma upp i nästa nivå och kunna gå hela vägen handlar de om vilja och kämparglöd. Spelar vi med de tempot och självförtroendet vi kan är det inget som kan stoppa oss!!

I playoff väntar dock tuffast möjligast motstånd när man ställas mot Pixbo, laget som gått obesegrade genom hela gruppspelet och har flertalet spelare med både SSL-rutin, men även från U19-landslaget. – Efter en snöplig 3-4 förlust i senaste mötet är vi väldigt revansch sugna och vi ser de absolut inte som en omöjlig uppgift att kunna vinna. Energin och spelet har under de senaste matcherna varit på topp så jag tror att det kommer bli en riktigt spännande och händelserik match där inget är uppgjort på förhand!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar