Säkrad playoffplats – trots fler förluster än segrar: ”Siffrorna har inte speglat matchbilderna”

En nyckelmatch stod på schemat i tjejernas E2-grupp under onsdagskvällen, där ett lag skulle säkra sin plats i playoff.

Nykvarn stod som hemmalag och skulle ta emot Tullinge där ett poäng skulle säkra playoffspel helt garanterat. – Vi fokuserade inte så mycket på huruvida matchen var viktig eller inte, 3 poäng är det vi alltid går för, säger Alva Mannström till bloggen.

Vad pratade ni om inför kring Tullinge?

– Vi pratade om deras press och hur vi skulle försöka spela oss ur den  bättre än förra matchen, då den skapade lite problem för oss. Annars fokuserade vi bara på att äga mycket boll och sätta vår höga press på dem.

Åskådarna på plats skulle få se två inledande perioder som var oerhört målsnåla. Enda målet gjorde Nykvarn en bit in i den andra, som alltså betydde 1-0 efter 40 spelade minuter. – Jag tycker inte siffrorna speglar matchen då vi äger boll nästan hela matchen men var däremot för ineffektiva i våra lägen.

Matchen levde därmed en bit in i tredje, men när 2-0 kom och även 3-0 med ett par minuter kvar att spela, så såg det klart ut. – Vi tar inget föregivet utan kämpar in i det sista men när vi slår in 3-0 känns det som att vi stänger matchen.

Segern innebar alltså en säkrad playoffplats, då lagen bakom i sin sista omgången inte kommer kunna komma ikapp. – Det är jätteroligt och ett delmål vi haft hela säsongen, men vi är inte nöjda än utan vill försöka nå hela vägen.

Nykvarn kommer möta Onyx i den avslutande matchen, för att därefter ladda inför playoff. – Bara fortsätta med vårt spel, äga mycket boll och sätta våran press.

Laget spelar alltså i E2-gruppen, där man utöver dubbelmöten mot de egna lagen, även möter E1-lag i enkelmöten. Nykvarn står hittills på fem segrar och sju förluster, men har trots det alltså en andraplats i gruppen. Är E1-gruppen såpass mycket bättre? – Stockholmslagen är alltid bra och har kanske en annan bredd att erbjuda än vad vi har i vår serie. Däremot tycker jag inte att siffrorna har speglat matchbilden från vårt håll mot den andra serien, men absolut går det att diskutera till varför inte E1 och E2 slogs ihop från början med tanke på resultaten och att något lag nu kanske blir bestulen på en playoff.