Gruppsegern säkrades efter tuff match: ”Håller huvudet högt och behåller lugnet”

Under söndagen så skulle ett av lagen i DJ-klassen säkra gruppsegern efter en hittills mycket imponerande säsong. Laget som i pratar om finner vi nere i H-gruppen.

Warberg är laget, som under söndagen skulle möta Engelholm som skuggade bakom i tabellen. – Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match med mycket vilja från båda lagen, tufft spel och mycket känslor, eftersom en serievinst stod på spel. Eftersom det var en så viktig match var det mycket nerver, men vi visste vilken insats som krävdes för att vinna matchen och det tycker jag att vi lever upp till, säger Amanda Taube till bloggen.

Period ett blev direkt en ganska målrik historia, men Warberg som hade bortaplan, gick upp till en 2-3 ledning. – Jag tycker Engelholm inleder första perioden bättre än oss där de ganska snabbt sätter in 1-0. Därefter får vi ett powerplay som vi utnyttjar och kvitterar. Engelholm gör därefter 2-1, men vi kommer igen och lyckas till periodens slut ha en 3-2 ledning. I början gör vi en del individuella misstag som de kan ta vara på och skapa en del chanser på, men mot slutet av perioden tycker jag att vi jobbar oss in i matchen och skapar oss ett bra läge inför andra perioden.

Den andra perioden blev istället mer avvaktande och även mållös. Det var därmed Warberg som fortsatt hade ledningen inför tredje. – Inför tredje pratar vi om att vi vill fortsätta spela som i andra och trycka på då vi många gånger vinner på att vi pressar på deras backar. Vi ska inte backa hem och spela på ledning utan bara fortsätta på samma bana som innan.

Warberg kunde i period tre gå upp till 2-4 och även 2-5 och få ett grepp om matchen. Att tänka att matchen är ”safe” är dock inget som Taube vill känna vid. – Man tänker inte så mycket på det under matchen utan vill bara fortsätta köra på. Eftersom vi åker på en del utvisningar i tredje så vågar man inte ta ut något i förskott, utan här gällde det att fortsätta göra jobbet… jag skulle säga att man känner att det är klart när det är ungefär 1-2 minuter kvar, och spiken i kistan kommer när vi gör 6-3.

Man vann till sist med 3-6 och säkrade därmed gruppsegern med 14 segrar samt två förluster, men där man även har en imponerad målskillnad med 133 plusmål. Vad fällde då avgörandet i den här matchen? – Man kände att stämningen var som en seriefinal ska vara. Trots detta tycker jag att vi håller huvudet högt och behåller lugnet under hela matchen även fast Engelholm har bra perioder. Vi fokuserar endast på vårt spel och vad vi ska göra för att vinna och gör det matchen igenom.

Nu stundar playoff framöver och även om Engelholm innehar andraplatsen, så finns det ett annat motstånd som Taube ser som tuffast. – Just nu så står det inte klart vilka vi kommer att få möta i playoffmatchen, men sett till tidigare matcher och resultat skulle jag säga att Lund är vår största utmanare. Vi har förlorat en match mot dem och brukar spela ganska jämna matcher, där det ofta blir väldigt starka känslor.