JAS-bloggen
Intervjuer

Poängtapp kan kosta playoffplats: ”Tror vi lyckas ta en plats i toppen”

Strömsbro hade under söndagen stora chanser att ta ett kliv mot ett playoff, när man stod som hemmalag i ett viktigt derby.

På andra sidan stod Gävle, ett lag som befann sig långt ner i tabellen och där Strömsbro på förhand kändes som klara favoriter. – Tankarna inför matchen mot Gävle var blandade en otroligt viktig match att ta poäng i samtidigt som många nerver och känslor kommer fram då det är ett derby som ofta har många tuffa kamper, säger Elsa Magnusson till bloggen.

Det blev dock en mållös period ett där bortalaget stod emot bra. – Jag hade hoppats på betydligt bättre. Vi satt inte skotten och hade svårt att göra mål. Jag tycker dock att Gävle presterade betydligt bättre än tidigare matcher vi spelat emot dom.

Särskilt mycket öppnare blev det inte heller i period två. Lagen gjorde varsitt mål och Strömsbro behövde hitta en extra växel inför sista 20. – Våran tränare Elin var inte helt nöjd efter de första två perioderna. Hon sa att vi behövde följa våran spelplan som vi brukar göra och försöka minimera misstagen som ledde till farliga chanser för Gävle.

Gävle fortsatt övertyga och gick upp till 1-3 i period tre och tvingade Strömsbro till en timeout mitt i perioden. – Elin tog timeout och gjorde lite förändringar i laget. Hon pratade om att vi skulle sätta högre press på deras backar och dra nytta av deras misstag. Vi pratade även om att vi behövde börja spela enklare och mer för laget istället för inviduella prestationer.

Timeouten gav resultat och Strömsbro kunde tillslut reducera, kvittera och rädda en viktig poäng i slutändan. – Med tanken på att vi vann skotten med 25-11 och hade övertag större delar av matchen hade en vinst känts rätt. Om man tänker på hur matchen blev är vi ändå glad att vi fick med oss ett poäng tillslut.

Poängen kan visa sig viktig i slutändan – ett par matcher återstår och man ska bland annat ställas mot Hudik/Bollnäs i sista omgången vilket kan bli en direkt avgörande match vilka som når playoff. – Jag tror på att vi lyckas ta en plats i toppen och att vi tar oss vidare. Alla matcher som är kvar nu är otroligt viktiga och vi måste se till att ta så många poäng som möjligt. kampen om fjärdeplatsen är mellan oss och Hudik, men den ska vi ta.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar