Storvreta blickar inte mot playoff än: ”Fortfarande viktiga matcher kvar”

Under söndagen så kunde ett lag i killarnas B-grupp tar ett stort kliv mot en topplats och säkrat playoff.

Storvretas killar som för drygt en veckan sedan förlorade toppmötet borta mot Falun. – Ja, knapp förlust där vi hade chansen men nådde inte riktigt fram. Vi har fortsatt gnugga på vårt spel och spelsekvenser, säger Lucas Englund Gonzalez till bloggen.

I söndagens matchens var det på pappret ett klart enklare motstånd sett till tabellen. Hagunda väntade, men en match med derbykaraktär. – Kul med match efter en veckas frånvaro för min del. Vi hade en god känsla innan och var taggade som vanligt. Skulle inte säga att det fanns supermycket mer känslor än innan ”vanliga” matcher, utan vi skulle bara spela vårt spel, men såklart taggar man till lite extra vid derby.

Trots en bra start så kunde istället Hagunda göra både 0-1 och 0-2. – Tycker vi gör det bra första sju, något högre tempo hade nog resulterat i ett eller flera mål. Sen får de in ett mål vilket sänker oss lite och höjer dem. Några byten senare får de in ett till och på en styrning helt otagbar för vår keeper. Tufft inför periodpausen.

I den andra perioden så kunde man vända matchen när fyra raka mål betydde ledning med 4-2. – Vi börjar spela med högre tempo vilket gör att dom inte hänger. Vi börjar få utdelning på skotten och dessutom gör vi ett bra powerplay som resulterade i mål.

Även om Hagunda reducerade, så kunde Storvreta till sist vinna med 4-3 och ta tre viktiga poäng och därmed inneha andraplatsen bakom Falun. – Vi tar med oss att vi äger matchen och har väldigt mycket boll. Men även att vi vänder 0-2 till 4-2 på 10 minuter. Till nästa match tycker jag att vi kan spela lite snabbare samt mer direkt.

Tack vare segern är man i princip klara för playoff, men bakom så jagar lagen och med ett par matcher kvar att spela så finns det fortfarande mycket att slåss om. Hur mycket tittar man på playoff redan nu? – Inte så mycket utan det är fortfarande viktiga matcher kvar som vi ska klara av först. Förhoppningsvis sätter vi oss själva i en bra position inför playoff.