JAS-bloggen
Intervjuer

Nyblivna RIG:aren siktar mot nästa mål: ”U19 finns ju med i tankarna”

För ett tag sedan stod det klart vilka spelare som är de nyintagna på RIG till hösten. Då gjordes en intervju med Theo Wirestrand från Helsingborg. Nu är det istället dags att vända blickarna mot tjejsidan.

Där är Lova Wilén en av de antagna tjejerna som är födda 2008. Lova som till vardags representerar LI 20 och som fick det glädjande beskedet för drygt en månad sedan. – Såklart var det en jättebra och rolig känsla att få reda på att man hade blivit erbjuden en plats uppe i Umeå, säger hon själv till bloggen.

Innan beskedet så har det varit flertalet uttagningsprocesser att deltaga på, upplevelser och uttagningar som enbart varit positiva enligt Wilén. – Det har bara varit kul, fått massa nya vänner och massa nya innebandykunskaper som man inte hade innan ,så bara positiva saker att säga om uttagningen.

Det är alltså spelare födda 2008 som kommit in, ett gäng duktiga tjejer som framöver kommer spendera tre år på Riksgymnasiet. – Vi är ett skönt gäng som kommer ha roligt tillsammans tror jag, vi har bra egenskaper både på och utanför plan skulle jag säga. Så det ska bli kul att få se hur det kommer att gå.

Spel i diverse juniorserier samt division 2 kommer nu istället bytas ut mot spel i Allsvenskan samt Juniorallsvenskan, vilket självklart innebär en stor omställning. – Omställningen kommer nog ta ett tag tanke på att allt blir nytt, men skulle tro att det kommer mer och mer med tiden.

Vad har du för förväntningar på de kommande tre åren?

– Jag tror att de kommer bli tre lärorika år uppe på RIG, både som person och innebandyspelare.

Vad känner du att du personligen vill utveckla hos dig själv?

– Såklart man vill bli bättre på allt, men speciellt att lära sig olika spelsystem och närkampsspelet.

RIG är ju ett stort mål för många, men lyckas man väl komma in så finns det ju framtida mål att jobba mot här framöver. – Nu har ju ett mål länge varit att ta sig in på ett NIU/RIG. Vill bli en sån bra innebandyspelare som möjligt, men såklart U19 också finns med i tankarna. 

Du flyttar ju ett par mil norrut, hur kommer det funka just med flytten?

– Klart det kommer bli en stor omställning att flytta hemifrån, men samtidigt så tror jag att man kommer bli som en liten familj där uppe. Så jag tror att de kommer funka bra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar