Danderyd siktar på stark avslutning: ”Ser första året i JAS som läroår”

Det var vankat för tuff match under tisdagskvällen när Danderyd skulle stå som bortalag i D2-gruppen.

Där skulle man ställas emot IBF Offensiv Lidingö som placerade sig ett par platser upp i tabellen, även om det inte skiljde överdrivet många poäng lagen emellan. – Ja väldigt tuff match på förhand som du säger. Vi hade en bra känsla innan matchen efter vinsten mot JB förra omgången. Vi har allt att vinna i denna match och då är vi starka som lag. Vi visste att dom skulle äga mycket boll. Men det passar oss rätt bra att ligga lågt och sen ställa om snabbt, säger Marcus Reuterskiöld till bloggen.

Danderyd kunde i period ett få en drömstart och hade hela 0-5 ledning efter första perioden. – Nästan allt stämmer skulle jag säga. Vi får tag på dom i försvaret och vi har ett väldigt bra spel med boll. Vi får även två powerplay som vi utnyttjar på bästa möjliga sätt.

I den andra perioden så skulle Lidingö steppa upp och krypa närmare. Tillslut kom man upp till 4-6 och hade därmed ätit upp en del av ledningen. – Vi tappar mycket av spelet med boll när Lidingö sätter en högre press. Vi drabbas lite av panik efter deras 1-6 mål och hittar inte spelet som vi hade i första. Vi tar även några dumma utvisningar som gör att Lidingö kommer in enklare i matchen.

Danderyd kunde på nytt rycka i tredje till 4-8, men när Lidingö reducerade två gånger om så fanns det lite nerv ändå. – Klart det var nervöst när det var 6-8 med 2 minuter kvar. Vi visste att det var mycket kvar av matchen, men vi är även starka i 5 mot 6.

Vinst 6-9, vad skulle du säga gör att ni tar tre poäng i slutändan?

– Jag skulle säga att vår första period sätter ton på hela matchen. Även om det kommer ikapp i andra så är vi starka hela matchen och reder ut stormen tillsammans. Vi går även runt på lite fler folk än Lidingö vilket gör att vi har ork kvar på slutet. Ska ge kred till Lidingö som kämpar och kommer tillbaka efter att legat under med 0-5 efter första perioden.

Danderyd har trots en hel del inspelade poäng, en placering lägre ner i tabellen vilket till stor del beror på att D1-gruppen (där man spelar enkelmöten mot, är svagare). Nu återstår det två matcher av säsongen för att sluta starkt. – Jag hoppas såklart att vi ska kunna ta sex poäng, men alla matcher är oerhört tuffa i vår grupp. Vi vet att vi behöver göra väldigt bra prestationer först mot Täby sedan mot Gnaget. Hoppas vi kan fortsätta på det spåret vi varit på under det senaste två matcherna. Vi är ett rent 06 lag och ser detta första året i JAS som ett läroår, men vill såklart ta så många poäng som möjligt.