JAS-bloggen
Intervjuer

Överkörning i starten gav segern: ”Håller bollen bekvämt inom laget”

En sista koll från fredagens matcher hittar vi i killarnas B-grupp där Gävle hade en nyckelmatch på agendan.

Gävle hade inför matchen 15 poäng och ett visst glapp upp till fjärdeplatsen. Då Hälsinggården skulle förlora sin match, så skulle Gävles match mot Alunda bli otroligt viktig. – Vi sa det att vi ska komma topp 4 och alla vet vad som krävs för att lyckas. Den här matchen fanns inget annat än tre poäng så var det bara, säger Albin Danielsson till bloggen.

Just Alunda fanns ett par poäng bakom och det var därmed ingen självklar seger på förhand. – Alunda är ett kontringsstarkt lag som är kliniska i sina avslut, vi var beredda på att matchen skulle svänga fram och tillbaka, alltså viktigt att behålla lugnet i spelet och spela ur deras press.

Gävle tryckte gasen i botten redan under period ett och kunde gå upp till hela 6-0 efter första 20. – Ja, bra första period! Vi spelar exakt som vi vill spela och håller bollen bekvämt inom laget.

Period två slutade 1-1, men Gävle hade därmed 7-1 att gå på inför sista perioden. Därmed kändes matchen nästintill avgjord. – Ja det gör det, vi tappar lite fokus där när vi fick några bortdömda mål men lyckas ändå hålla de på utsidan.

Vinst med 8-2 tillslut, vad kan ni ta med er från matchen?

– Bra första period, vi bygger vidare på det!

I nästa omgång väntar bottenlaget LI 20 där man siktar på tre nya poäng för att fortsätta slåss om fjärdeplatsen. – Vi fokuserar på att fortsätta trycka på och skapa lägen, vi måste göra fler mål på alla lägen vi har!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar