JAS-bloggen
Intervjuer

Siktar på stark avslutning efter segern: ”Vill gärna röra om i toppen”

Som vanligt så spelades flertalet matcher under fredagen, så även denna fredagen. Flera av matcherna hittar vi i F-gruppen.

Där skulle IFK Gnesta som bortalag, bege sig till Tullinge för att försöka ta tre poäng. – Vi säger redan början av veckan att vi vet att vi möter ett botten lag som kommer göra allt för poäng och att ingenting kommer gratis och att vi ska hålla oss till vår identitet och spel, säger Willy Evertsson till bloggen.

Gnesta som redan inför placerade sig som lag nummer fem, men där glappet upp till playoff redan är för stort. – Vi vet att glappet är stort speciellt när vi kryssat mot lag vi borde haft tre poäng mot. Men som lag tänker vi inte på det utan mer tar match för match hela tiden.

Evertsson var själv den som kvitterade till 1-1 sent i period ett, som blev periodens ställning. – Första perioden är rätt hafsig, tycker att vi håller vår struktur hyggligt men vi tror att det kommer komma gratis. Känns som att förra mötet ligger kvar och vi går in med nån slags underskattning.

I period två så gick man upp till 1-2, även om man kostade på sig att bränna två powerplay. Man hade därmed 20 minuter kvar att spela, där man hade ett snack inför. – Vi säger i paus att gasa fullt kommande period och inte lägga någon fokus på annat än oss själva.  Och det gör vi verkligen vi tar vara på dem lägen vi skapar och gasar fullt i alla dueller.

Till sist kunde man vinna med 3-5 och ta tre poäng och därmed befästa femteplatsen. – Vi tar med oss att vårt aggressiva och hårda spel lönar sig men också det uppställda spelet. Vi styr spelet den största delen av matchen där vi ibland faller ut struktur i uppspel, vilket blir en fokus punkt framåt speciellt mot lag som Linköping och Västerås.

Hur ser fokus ut under slutskedet?

– Vi vet att glappet är för stort men som nämnt innan tar vi match för match och jag ser gärna att vi rör om i topp 4!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar