Hagunda hakar på övriga lokalkonkurrenter: ”Göra allt för att ta oss till Festen”

Det finns ett par riktigt tunga lag i damernas D-grupp. Hagunda, som under flertalet säsonger hävdat sig starkt, smyger lite bakom detta året hittills.

Under fredagen skulle man möta Hässelby, en viktig match då Åkersberga som också spelade under kvällen, jagade bakom – Vi i laget försöker bara ta en match i taget och skapa de bästa förutsättningarna för att vinna, säger Alicia Tångring till bloggen.

Hässelby fanns längre ner i tabellen och på förhand en match som Hagunda var favoriter i. – Inför matchen pratade vi mycket om att våga spela bollen och ha ett högt bolltempo. Sen bara kuta upp mot deras mål för att gå på kontring när vi vunnit tillbaka bollen.

Det började dock inget vidare och ställningen var 1-1 efter första perioden. – Jag var inte alls nöjd efter första perioden. Vi är inte riktigt påkopplade och spelar inte den innebandyn jag vet att laget kan spela. Så vi pratade mycket i periodpausen om hur vi ska driva upp bolltempot och vakna till inför andra perioden.

Något bättre blev det i period två när man kunde gå upp till 3-1, men det fanns fortfarande en del moment att jobba med inför sista 20 som man pratade om i omklädningsrummet. – Det var såklart skönt att gå in i tredje perioden med en ledning men vi var fortfarande inte nöjda. Vi hade förbättrat oss och vuxit in mer i matchen där vi ökat bolltempot och börjat springa mer utan bollen, sen hade vi börjat skjuta allt mer men hade otur och träffade en del stolpar och skott som deras målvakt va duktig på att ta. Men vi kunde ändå ge mer än vad vi hade gjort i tidigare perioder. Så inför sista försökte vi peppa varandra mycket för att till slut gå in och vinna hela matchen.

Hässelby hade dock nyttjat periodpausen bäst och även om Hagunda gjorde 4-1, så kunde gästerna sedan reducera två gånger om och skapa nerv. – Jag tror att vi inte är där i våra huvuden. Vi är inte först in i närkamperna, vi slår inte alltid dom gröna passarna och många var trötta. En stor del av laget hade spelat en eller två matcher under veckan innan vi mötte Hässelby igår, så vi hade kanske gamla matcher kvar i benen. Jag tror främst att vi inte riktigt var påkopplade och det är kunskap som vi tar med oss till kommande matcher så vi inte gör om samma små misstag vi gjorde igår.

Tillslut blev det en viktig seger och inför avslutningen så innehar Hagunda just nu fjärdeplatsen som alltså innebär playoff. – Ja, det var riktigt skönt med en vinst till slut, även om den satt lite väl långt in. Vi har tre viktiga matcher kvar serien där det kommer vara väldigt viktigt att ta tre poäng i varje match, med matchen mot Åkersberga som är lite extra viktigt att vinna. Vi kommer göra allt för att ta oss till festen.