Okategoriserade

Skälby har hittat formen inför avslutningen: ”Känns nästan oslagbara”

Det börjar närma sig playoff och i vissa av grupperna finns det fortfarande många lag som slåss om platserna. En av de grupperna är killarna C-grupp.

Där finner vi ett Skälby som förra helgen tog en tung seger i en av säsongens längsta bortamatcher. – Vi gör en riktig krigarinsats mot Lidköping och vi tar med oss all energi och en bra känsla i laget, säger Anton Berglund till bloggen.

Tuffare skulle det bli under onsdagen när man skulle ställas emot serieledaren Hagfors på hemmaplan. – Som sagt så har vi en bra känsla inför Hagfors efter segern mot Lidköping. Vi visste att det skulle bli tufft eftersom Hagfors är riktigt bra men vi går in med inställningen att vinna redan från start.

Det började dock tufft och gästande Hagfors hade en 1-3 ledning efter första 20 spelade. – Första perioden var inte bra från våran sida. Vi hittade inte riktigt rätt och det kändes långt ifrån en seger, men med bra surr från coach inför andra så kliver vi ut mycket starkare.

Även om period två lovade mer, så kunde gästerna fortsatt hålla avståndet och hade en 3-5 ledning inför sista vilket fick coacherna att agera i hemmalaget. – Vår andra period är bra inget snack om saken, men Hagfors är effektiva och utnyttjar våra misstag så vi känner absolut att inför tredje så finns det inget att förlora. Jimmy gör lite taktiska drag vilket resulterade i en otrolig vändning.

I den tredje så kom man närmare, vände och när det stod och vägde som mest, så kunde Skälby under matchens sista minut avgöra matchen. – Ja som sagt så gör coach lite taktiska drag och min femma får mycket förtroende. Vi trummar på hela tredje och har otroligt bra energi och vilja sista perioden vilket ledde fram till en trepoängare. Sen absolut en fin individuell prestation av Ojala med 45 sek kvar.

Efter två raka segrar så har Skälby tagit kliv upp i tabellen och har just nu en playoffplats. Nu väntar en tuff avslutning mot ytterligare ett par topplag. – Det är väldigt jämt, men jag tror 100% på laget att vi tar en av de fyra platserna. Fortsätter vi på det spåret vi är på nu så känns vi nästan oslagbara i serien så väldigt spännande matcher framöver.