JAS-bloggen
Intervjuer

Vetlanda segrade i bottenmötet: ”Svårare att hitta motivation just nu”

Under söndagen så skulle det spelas en match i G-gruppen som sett till tabellen var ganska odramatisk, men som hade andra vinklar.

Vetlanda begav sig till Kalmar, för att möta just Kalmarsund som man hade bakom sig i tabellen. – Tankarna inför matchen var att tre poäng ska hem till Vetlanda och det var hela laget överens om, säger Philip Isaksson till bloggen.

Kalmarsund placerade sig sist i tabellen, där Vetlanda alltså hade platsen ovanför. En situation där man inte har särskilt mycket att spela för sett till tabellens läge. – Det är klart att det blir svårare att hitta motivation i vårt läge just nu, men det handlar mycket om att gå till sig själv och tagga upp så man kan sprida energin i laget.

Det blev dock en jämn period ett, där siffrorna blev 1-1. – Första perioden är sådär från vår sida där vi inte är noggranna och rejäla i de vi gör, mycket slarv. Sen tycker jag vi skapar lägen, men stundtals en svajig period.

I period två kom det ett ryck där Vetlanda gick upp till 2-5 ledning. – Vi går ut och är mer rejälare i allt vi gör på planen och vinner mer dueller, sen driver vi upp tempot med boll som gör att målen tillslut kommer.

Även om Kalmarsund kröp närmare i tredje, så kunde till sist Vetlanda hålla ifrån och vinna med 4-7. – De som gjorde att vi vann matchen var väl vår vilja om att ta tre poäng eftersom det var ett tag sen sist. Vi hade starka boxplay och bra kontringar som avgör matchen igår.

I truppen återfanns Isac Andersson och Hjalmar Fridell, två av lagets viktigaste spelare, men som även är en del av klubbens A-lag och därmed inte har funnits med varje match. – Det är helt klart en nyckel att ha med Hjalle och Isac i JAS. De producerar mycket framåt och har ju lite rutin från högre upp. Lagets nivå höjs när de två är med.

Hovslätt i nästa match, hur ser du på den?
– Kommer helt klart bli en tuff match, det är ju seriens bästa lag så vi får bara försöka hålla emot så gott de går och försöka ta tre poäng.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar