JAS-bloggen
Intervjuer

Storfavoriten var illa ute i premiären: ”Kommer inte upp i nivå”

16 lag kvalificerade sig för Innebandyfesten i helgen i respektive klass. Drygt två månader återstår innan lagen ska göra upp om gulden nere i Växjö.

Ett av lagen som klev in i helgens regionsluttspel som stora favoriter, det var Partille. – Vi lägger väl egentligen inte så mycket tyngd i det utan det är väl kul att många tror på oss! Samtidigt en trygghet att veta att vi är ett starkt lag när vi väl kommer upp i nivå som kan gå långt, säger Felix Törn till bloggen.

Bara kort inpå så kunde den reda oerhört starka truppen, förstärkas med ytterligare två namn där Rasmus Tveit från Kungälv var det klart mest intressanta. – Jo men, det har självklart stärkt vår trupp ytterligare. Både Tveit och Milo har tränat med oss ett tag och passar bra in i vårt spel.

Utöver Partille, så fanns även Stenungssund, Frölunda och Grums med i fyrlagsgruppen. – Egentligen visste vi väldigt lite om motståndet inför helgen mer än att alla tre lyckats ta sig vidare som segrare från sina tidigare grupper. Men vi hade på känn att om vi skulle komma upp i nivå och göra jobbet så var vi vidare till spel i Växjö!

Redan i den första matchen mot Grums var man illa ute, men kunde under slutet vända och vinna med 4-2. – Vi blir från start ganska stillastående och passiva i vårt spel. Lyckas göra 1-0 via målisen in, men sen händer inte så mycket mer. Grums får in två mål på enkla misstag av oss, men vi lyckas ändå tillslut vända matchen till 4-2 utan att någonsin riktigt komma upp i nivå.

I den andra matchen så kunde man bekvämt slå Stenungssund med klara 7-0. – Tycker vi gör stundtals bra saker under matchen men sett över det hela kände vi att vi kan mycket mer. Men aldrig dåligt att vinna med 7-0!

Inte heller Frölunda var något större problem, utan man kunde på nytt ta en enkel seger och därmed säkra avancemanget. – Tycker vi kommer ut och gör en mycket bättre prestation från start än tidigare matcher. Frölunda hade inte riktigt någon struktur i sitt försvarsspel och de straffade vi dom på, men vi blir bekväma ju längre matchen går och släpper in två mål bakåt.

Vad behöver ni förbättra inför Festen?

– Vi måste få upp farten och rörelsen i vårt spel ytterligare. Även ta bättre vars på våra chanser.

Av de andra lagen som kvalificerat sig, vilka ser du som tuffa utmanare?

– Har inte jättebra koll men har hört att Linköping ska vara heta!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar