JAS-bloggen
Intervjuer

Fair play gav plats på Festen: ”Några av oss hade gett upp hoppet”

I helgen så skulle det avgöras i USM-klassen, där lag både på tjej och killsidan skulle kvalificera sig för Innebandyfesten. Denna gången spelas det i Växjö, som tidigare varit värd, men inte just för denna klassen.

Ett av lagen som kom till spel i F16-klassen var Sirius, som haft fullt upp att få ihop träningar sedan det första steget för att förbereda sig. – Innan första steget så hade vi några enstaka träningar tillsammans med många spelare från tre olika lag i Sirius, JAS, F08 & F09. Tränarna tog ut en ganska bred trupp i första steget och lät många få testa på. Efter första steget så fick vi till fler träningar och vi fokuserade ganska mycket på att få ihop gruppen med lekar och annat kul. Sedan tog tränarna ut 20 utespelare och två målvakter och vi fick till två träningar med fokus på att få ihop femmor, träna på PP & några frislag, men det viktigaste var nog att få ihop truppen då vi är spelare från tre olika grupper, säger Mira Götz till bloggen.

Denna gången skulle man i sin trelagsgrupp ställas emot KAIS Mora samt Hudik. – Vi visste att det skulle bli två riktigt tuffa matcher. Hudik spelade finalen mot Storvreta i Storvretacupen, de spelar bra och tight försvarsspel och är var vassa i omställningarna. Kais Mora topp tre i JAS samt att några spelar i D1 som nyligen mötte vårt D1 lag, men våra tränare hade förberett oss väl, vi hade fått se lite klipp från deras matcher så vi hade bra koll på dem.

I den första matchen skulle man möta Hudik. Efter att ha vänt ett underläge, så skulle man till sist få se motståndarna kvittera och därmed nöja sig med en poäng. – Vi var lite nervösa i början och Hudik började matchen bättre än oss, men ju längre matchen gick så tog vi över både spelet och chanserna. Båda lagen skapade bra chanser under hela matchen men både vår målvakt Maja och deras målvakt gjorde det bra och räddade många bra lägen.

Sirius spelade även den andra matchen i gruppen, den gången mot KAIS Mora där man då sa vad inför? – Påminnelse om deras spel och duktiga spelare och att vi skulle spela med mer folk i denna match då vi hade ett tight spelschema jämfört både Hudik och Mora som fick längre vila mellan matcherna.

På nytt hamnade man i underläge och även om man inte lyckades vända matchen, så kunde man kvittera sent och ta en ny poäng. – Vi är ganska trygga i vårt försvarsspel och vi har snackat om att matcherna är inte klara förrän slutsignalen går. Vi hade dock lite problem i vårt anfallsspel som normalt producerar väldigt rolig innebandy och många mål, men den här matchen hade vi lite problem att komma till bra lägen och även Kais Mora hade en väldigt bra målvakt som räddade dem. Vi håller energin uppe hela matchen trots underläge och tror på det vi kan och vill göra på plan.

I och med två kryss, så var man beroende av resultat i den sista matchen om man fortsatt skulle ha chansen att gå vidare. En nervös situation där man inte kunde kontrollera något själva. – När vi lämnade hallen så visste vi att 0-0, 1-1 skulle göra att vi gick vidare, 2-2 så skulle de bli lika mellan oss och Hudik. Några av oss hade givit upp hoppet och följde inte ens matchen, men när Hudik kvitterar med 9 sekunder kvar så vaknar alla till i bilarna påväg hem och SMS-gruppen fylls med SMS.

Matchen slutade 2-2 och då man stod på exakt samma poäng, målskillnad och gjorda mål som Hudik, så blev det till sist en fråga om utvisningsminuter där Sirius hade varit snällare och därmed belönades med avancemanget. – Oj det va en sån sjuk känsla man kan nästan inte beskriva jag och dom andra blev så glada vi alla är så sjukt taggad för det här nu.

Nu har ni ju ett tag fram till festen. Vad ska ni lägga fokus på fram tills dess?

– Vet inte vad tränarna hittar på, men våra tränare är lite påhittiga så något kul hoppas vi att de hittar på och förbereder oss till festen! Några träningar borde vi få till innan vi åker, men jag vet att det är svårt när gruppen är utspridd i tre träningsgrupper och spelar i olika serier under helgerna/veckorna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar