JAS-bloggen
Intervjuer

Drömmen om playoff lever efter seger: ”Allting kan gå väldigt fort”

Innan helgens början så skulle Hagfors tjejer avverka en bortamatch, en match av viktig karaktär inför avslutningen av säsongen.

Inför matchen stod man på tio poäng, där matchens utgång hade stor betydelse. – Vår inställning inför matchen var att vi skulle ta hem tre poäng. Matchen var extra viktig för oss att vinna eftersom det skilde tre poäng mellan HIF och Hertzöga och även får vi chansen att nu haka på topp 4, då vi nu har sex poäng ifrån fjärdeplatsen istället för nio poäng, säger Tova Löveheim till bloggen.

Man skulle alltså ställas mot Hertzöga, som man hade bakom sig i tabellen och skulle möta för andra gången. – Vi startade säsongen med en vinst mot Hertzöga, så utmaningen var att inte underskatta dem. Vi kom ihåg sen innan att Hertzöga är ett lag som springer och skjuter mycket. Vi visste om att de hade med sig starka spelare till matchen som vi behövde hålla extra koll på. Vi såg därför fram emot en jämn och rolig match mot ett bra lag.

Efter en mållös förstaperiod, så kunde gästande Hagfors gå upp till en 0-2 ledning i period två. – I början av matchen står vi på hälarna och det går hackigt för oss, men vi kommer mer och mer in i matchen och får till vårt spel med rull i slutet av första perioden. Vi tar med oss spelet vi hade in i andra perioden och spelar den perioden med mycket bollrull. Det lossnade för oss när vi fick powerplay i mitten av andra perioden då vi fick in första målet. Laget tagga till och vi ville fortsätta hålla ledningen, vilket gjorde att vi fick ett mer etablerat spel där många målchanser skapades och vi gjorde 2-0.

Även om hemmalaget reducerade i period tre, så kunde Hagfors göra ytterligare två mål och till sist vinna med 1-4. – I tredje perioden tycker jag att vi var som starkast. Hertzöga gör 1-2 tidigt i tredje perioden men vi håller ifrån bra resten av matchen. Det som fäller avgörandet är att vi jobbar som ett lag hela matchen och då blir vi jobbiga att möta. Vi gör fina medtagningar och vi vågar gå på avslut och sedan när vi i tredje gör 1-4 i femte minuten var matchen rätt säkrad för oss.

Vad tycker du ni kan ta med er från matchen?

– Vi gör många bra saker som vi kommer ta med oss från matchen. Vi fick många frilägen tack vare våran målvakt som sätter igång spelat snabbt med fina utkast. Våran kämparglöd under matchen var otroligt bra då vi gick in för att göra allt vi kan för varandra och vi visar verkligen vilket fantastiskt lag vi är.

I och med segern så närmade man sig topp fyra, men det är fortsatt sex poäng upp och ett tufft läge för laget. – Det kommer vara en utmaning att ta sig till playoff, men vi ska fortsätta spela vårt spel och se alla matcher som en utveckling för laget. Många matcher vi har framför oss är tuffa då vi möter topplagen, men vi ska självklart kämpa som vi alltid gör. I innebandy kan allt gå väldigt fort och mycket kan hända i tabellen, därför ska vi gå in med rätt inställning och får då se hur långt vi tar oss.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar