JAS-bloggen
Intervjuer

Flyttar 120 mil för en plats på RIG: ”Dröm för många”

Det har tisslats och tasslats en del på sociala medier sen ett par veckor tillbaka. Bloggen själv var först ut att avslöja vilka de nyblivna RIG:arna var. En av killarna finner vi i Skåne, som kommer göra en lång flytt upp i landet.

Spelaren i fråga är Theo Wirestrand som i nuläget representerar FCH. – Det var bara glädje, det är en dröm för många att gå RIG så det var väldigt kul när jag fick samtalet, säger han till bloggen.

Processen fram till beskedet har innehållit flera uttagningar runtom i Sverige, för att till sist bantas ner till de intagna. En process som kan vara krävande, men lärorik. – Bara kul, har fått lära känna många nya vänner som man säkert kommer träffa nån gång igen.

Wirestrand är alltså född 2008, en kull som runtom i Sverige har flertalet intressanta namn och där ett par lag har ett gott rykte. Hur bra är just denna kullen då? – Det är ju såklart svårt att jämföra sig med 04-kullen, men jag tror vår kull har rätt egenskaper för att skapa bra kvalite på planen. Så det ska bli väldigt kul att se hur det kommer gå.

RIG har fortsatt chans att hålla sig kvar i Allsvenskan, även om mycket i nuläget talar för att det blir spel i division 1 som då kombineras med JAS. – Omställningen kommer kanske ta ett tag, ny klubb, nya lagkamrater, och nytt spelsystem och sånt, men är helt säker på att allt kommer fungera bra efter ett tag.

Vad hoppas du själv kunna få ut av de här tre åren?

– Jag tror och hoppas på tre bra och roliga år med RIG, där jag kommer utvecklas som innebandyspelare men också som person.

Vad känner du själv att du vill utveckla och jobba med i ditt spel?
– Fart med bollen och rörelse. Det kommer bli mycket tid i hallen vilket bara är kul.

Flytten innebär såklart nästa steg i sin satsning och även högt satta mål inför framtiden, både kort och långsiktiga. – Mitt mål är att bli en så bra innebandyspelare och lagkamrat som möjligt, utöver det är ett mål såklart att vinna innebandyfesten. En annan dröm är att vinna VM-guld med U19. Efter det har jag inte funderat så mycket men förhoppningsvis gå till en SSL-klubb.

Flytten i sig innebär drygt 120 mil norrut, vilket såklart är ett stort steg sett till att flytta hemifrån också. – Det kommer såklart kännas konstigt i början, att vara ifrån sina vänner, familj och bo med sina lagkamrater. Tror ändå det kommer kännas bra när man lärt känna alla på RIG och kommit in i allt. Har släkt och har bott i Umeå så annars kommer det nog inte kännas jättekonstigt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar