JAS-bloggen
Okategoriserade

Seger i toppmötet efter aktiv sillyhöst: ”Anpassat oss utifrån vilka spelare som kommit in”

Under fredagen så spelades en match i Stockholm, med både derbykaraktär, men som även hade en viss betydelse för gruppens utseende.

Djurgården stod som hemmalag, där man inför fredagens match hade spelat tio matcher och lyckats spela in 24 poäng. – Säsongen tycker jag har varit bra hittills med några motgångar som tex Haninge matchen borta där vi inte gör en bra match och tror att matchen är avklarad innan matchen. Därefter när vi mötte Bajen borta så var vi nio man vilket gjorde de svårt att vinna när orken inte fanns samt att vi var många nya spelare i laget vilket gjorde att vi inte spelat ihop oss, säger Vilgot Enocksson till bloggen.

Djurgården har under hösten fått in flertalet nya spelare från både Hammarby, Farsta, Älvsjö och Haninge, där man även inför säsongen hade mycket nya spelare. – Det har varit i det stora hela bra då vi fått in bra spelare med mycket talanger däremot är det svårt att komma in i rätt kedjor då vi hela tiden anpassat oss utifrån vilka spelare som kommit in med olika styrkor.

Under fredagen skulle man möta Hammarby, som hade platsen strax ovanför i tabellen. – Mycket på spel då vi tappat poäng i andra viktiga matcher tidigare på säsongen mot Haninge och Hammarby. Vi var väldigt taggade och visste att du vi behövde tre poäng för att ha en chans på första plats.

Det var dock gästande Hammarby som hade en 0-1 ledning efter period ett. – Jag tycker vi börja segt och kom inte upp till den nivån vi brukar men kom in i matchen mer och mer men fick ingen utdelning. Vi sa i periodpaus att fortsätta skjuta mer och tro på vårt spel och då skulle målen komma automatiskt.

I den andra perioden så kunde man vända matchen rejält och istället gå upp till 5-1. – I andra perioden stänger vi deras offensiva spel och är effektiva och kliniska på våra avslut vilket gör att vi får utdelning och energi i laget.

Även om det i period tre blev jämnare när Hammarby kom upp till 5-4, så kunde till sist Djurgården hålla ifrån och vinna med 6-5. – Det som fäller avgörandet skulle jag säga att vi tror på vår process trots att det får momenten i tredje perioden. Vi lyckas reda ut matchen trots att vi börja slappna av i början av tredje.

I och med segern så gick man upp på andraplatsen och framöver talar mycket för att man kan ställas mot något av toppkonkurrenterna igen. – Det hade varit kul med ett derby i playofff då vi känner med alla våra spelare vi fått in och talangen vi sitter på. Vi vet att de blir tuffa och roliga matcher mot dem och de är så ett playoff ska vara. Hittills har bara två lag kunnat utmana oss så skulle säga Haninge och Hammarby är gruppens tuffaste motstånd.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar