JAS-bloggen
Intervjuer

Polish Cup stundar för U19-damerna – VM närmar sig: ”Finns i baktankarna”

Förra veckan gjorde vi ett nedslag i killarnas U19-trupp som släpptes under torsdagen. Under fredagen så släpptes ju även tjejernas trupp av förbundskapten Christoffer Suominen.

En av de uttagna var Lina Eriksson, som till vardags representerar Gamla Stan. Ett stort grattis skickar vi till henne! – Tack! Det känns superkul, VM är inte långt borta nu så det känns spännande. Alltid mäktigt att få dra på sig Sverigetröjan, säger hon till bloggen.

Eriksson fanns med redan vid förra samlingen och har sedan dess försökt utveckla och bli bredare i sitt spel. – Jag fick spela på ovan position då, så kanske att bli mer flexibel där och känna mig säkrare i det. Sen finns det såklart småsaker som hela tiden måste finslipas!

VM spelas ju senare under våren och det börjar dra ihop sig rejält när Sverige ska försvara guldet. – Det är klart man tänker lite på det, men inte överdrivet mycket. Det är ju det stora målet att få vara med om och göra bra ifrån sig, så såklart finns det i baktankarna!

Nu ska man spela Polish Cup som är det sista man gör innan VM-uppladdningen börjar. – Det känns otroligt roligt att få möta fler landslag och känna på det igen, och såklart har jag förväntningar om att vi ska gå långt där!

För egen del. Vad känner du att du vill bidra med under turneringen?

– Man vill ju alltid bidra med poäng och forsering framåt, men såklart vill jag bidra minst lika mycket med energi och pepp även utanför banan.

Truppen som är uttagen är nästintill intakt sett till hur det sett ut tidigare och det är en stomme som har varit återkommande och håller hög kvalité. – Superhärlig trupp, verkligen! Alla är ambitiösa och det känns som att vi kommer ihop mer och mer för varje samling. Kvalitet finns det mycket av så det är det inget snack om!

Vad hoppas du ni kan få träff på i spelet inför just VM som ändå närmar sig?

– Det blir väl att sätta spelet ännu mer och verkligen bli säkra i det vi kan göra. Vid olika matchbilder vill vi kunna styra hur som. Sen är det är alltid bra att få spela ihop sig med de andra, speciellt om man inte spelar med någon i klubblaget. Så det tror jag också blir viktigt, att bara få känna på och hitta varandra mer på planen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar