JAS-bloggen
Intervjuer

U19-debutant efter starkt SDF-SM: ”Blev väldigt förvånad”

När Jonatan Brolin och hans stab släppte sin trupp under torsdagen så fanns det ett par debutanter med. En av dem finner vi till vardags i Jönköpingsklubben Hovslätt.

Spelaren som jag pratar om är Vilgot Kronstrand, som alltså fick det glädjande beskedet under torsdagen. Ett stort grattis! – Tack så mycket, när jag fick beskedet blev jag väldigt förvånad men samtidigt glad att ta del av möjligheten, säger han till bloggen.

Kronstrand som inför denna säsongen valde att flytta från Vimmerby och istället fortsätta sin innebandyresa i Jönköping och spel i Hovslätt. – Jag är väldigt glad över beslutet jag gjorde att flytta till Jönköping med dom möjligheterna jag får i Hovslätt. Känner att jag får den utveckligen jag behöver.

Vad känner du att du har utvecklat under det senaste halvåret?

– Jag skulle säga jag har blivit bättre på att ta snabbare beslut och även utvecklat den fysiska delen. Jag har även fått lära mig ett nytt spelsystem som jag tycker jag kommit bra in i.

Kronstrand är född 2007 och var för drygt två veckor sedan uppe i Umeå och spelade SDF-SM. Han representerade Småland och var där en av turneringens allra bästa spelare och blev även uttagen i Allstar Team. – Jag är självklart nöjd med min insats men tråkigt att vi inte gick hela vägen till guldet.

Vad har du för förväntningar på lägret på Bosön?

– Det ska bli riktigt kul att se hur man står sig med dom bästa i sin ålder och få chansen att visa upp sig. Jag hoppas även att det blir lärorika dagar.

Vad känner du att du vill bidra med och visa upp?

– Jag vill ju såklart visa upp mina styrkor i det offensiva spelet men även vara stark i det defensiva. Jag ska försöka göra det jag är bra på och sen ta till mig taktiska delar på plats.

Utöver Kronstrand är det fler spelare födda 2007 som blivit uttagna och fått chansen, spelare som också levererade uppe i Umeå. En av dem lyfter Kronstrand fram som potentiell kedjekamrat. – Ser så klart fram emot att möta och spela med alla spelare som fått chansen men en särskild jag vill spela med är väl Aron Brännström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar