JAS-bloggen
Intervjuer

Serieledning – trots det kritisk mot domarn: ”Blåste sönder matchen”

Under onsdagskvällen var det glest på matcher, men en av de som spelades hittar vi bland killarnas D-grupper där det finns både D1 och D2.

Där skulle IBF Offensiv Lidingö som hör hemma i D2-gruppen spela. Laget som inför fanns med i toppen av tabellen och har stått för en fin första halva. – Jag tycker våran första halva av säsongen har varit stabil. Vi ligger ändå tvåa och har vunnit många viktiga matcher. Dock finns det även matcher vi hade kunnat gjort det bättre mot så som mot Saga när vi släppte in mål i sista sekund och mot Hässelby där vi inte hade vår dag, säger Anton Klinth till bloggen.

Nu skulle man möta ett annat topplag nämligen Åkersberga/Vallentuna som dock hör hemma i D1-gruppen. Däremot möter man ju varandra i ett enkelmöte. – Vi pratade mycket om att det är ett lag som har gjort många bra prestationen under säsongen och att vi skulle akta oss för deras kontringsspel vilket har banat väg för deras framgångar. Men till sist så lade vi ner mest tid på oss själva. Vi visste att det var upp till oss själva om vi skulle vinna matchen eller inte, om vi skulle bjuda på omställningar, om vi skulle springa med bollen och göra det svårt för oss istället för att släppa bollen och låta den göra jobbet så visste vi att det inte kommer att bli en lätt batalj.

Gästerna kunde ha ledningen efter en målsnål period med 0-1. – Jag tycker ändå vi spelar bra under första och kommer till en del lägen men inte får in den. Vi fick då se Vackers klara taktik att stanna hemma och gå på kontringar vilket dom gjorde bra. Dock blev det ingen fart på matchen när Vackers inte ville bjuda upp på dans vilket inte passade oss.

Det relativt tighta resultatet fortsatte och efter period två hade man 1-2 ledning att gå på och hade därmed ett paussnack innan sista 20 väntade. – Inför tredje kände vi alla att det här ligger i egna händer. Vi skulle bara hitta tajmingen där ute på banan och få hål på deras målvakt som gjorde en dundermatch. Sen visste vi att desto mer tiden går desto mer behöver Vackers göra mål vilket gynnade oss när vi kunde spela oss ur deras press och komma till lägen på det sättet.

Det var också viktigt för oss att inte lägga någon energi på domarparet som var under all kritik och fokusera på vårar egna spel och skita i att domarna blåste sönder matchen istället för att lägga en nivå där alla utvecklas och innebandyn blir rolig att se på vilket attraherar åskådare.

I period tre så kunde man ha ledningen med både 1-3 och 2-4 och tillslut hålla ifrån och vinna med 2-5. Därmed säkrade man tre nya tunga poäng och klev därmed upp på en förstaplats. – Jag tyckte att vårt anfall vann mot deras försvar vilket speglar matchen ganska väl. Vackers har sina lägen men med en bra målvakt och ett gediget försvarsspel så stänger vi ner deras chanser bra. Det blev lite onödig spännen i tredje när de hittar våran akilleshäl och skjuter in 2-3 med axeln, men sedan stänger vi ner matchen med våran rutin när de går för en kvittering.

Ni har ju fortsatt ett AIK tex som jagar er. Hur ser du på avslutningen?

– Ja, inför säsongen var det ingen som trodde på att vi skulle vara i toppen och fajtas. Vi kommer från en bra säsongen förra året när vi blev utslagna i playoff av farsta med en ung trupp, men det var fortfarande många som tvivla på oss när vi blev tilldelad den bra JAS-gruppen i Stockholm. Men i och med att vi ligger tvåa och har tagit de poäng vi har tagit så måste vi ha gjort något bra iallafall vilket ingen trodde på på förhand förutom oss själva. Med en grym tränare och en trupp som spelat med varandra sen vi var sju år gamla så har det bildats en familjär stämning och alla litar fullt ut på varandra som har speglat sig även i tabellen. Sen är det mycket mer som ska göras om vi ska ta oss till playoff men hitintills så är jag grymt stolt över vad laget har åstadkommit med mängder av sjukdomar och långa skadeproblem och det ska blir sjukt kul och se om vi kan ta oss till festen även om ingen tror på oss.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar